Webáruházunk megújult!

Kérdésed van? Írj nekünk bizalommal! [info@csillaggyongy.hu]

Ásványlexikon

A Földön körülbelül 4000 ásványt ismerünk. Minden ásvány egyedi fizikai tulajdonságokkal és megjelenéssel (szín, forma) rendelkezik.  Így a több ásványgyöngy felhasználásával készült karkatöink révén olyan páratlan színvilág tárulhat elénk, mely nemcsak rabul ejtheti a kíváncsi szemeket, hanem hozzájárulhat stílusunk tökéletesítéséhez is. Egy jól megválaszott ásványgyöngy ékszer látványa már önmagában is elősegítheti közérzetünk javulását.

Az ásványokhoz az évezredek során számtalan hagyomány, hiedelem, babona és vélt gyógyhatás társult. Manapság a természet- és kristálygyógyászok széles körben használják a különböző ásványokat gyógyító célra.

Összegyűjtöttük minden olyan információt, amelyet az ásványokkal kapcsolatban fontosnak tartottunk összefoglalni. A kövek általános tulajdonságai mellett megtalálható a szakirodalom által az ásványoknak tulajdonított lelki gyógyhatásra vonatkozó leírások is, melyek kizárólag tájékoztató jellegűek.

Szeretnénk hangsúlyozni azt, hogy az ásványok nem gyógyszerek, így a kövek alkalmazása nem helyettesíti a szakorvosi ellátást és kezelést. 

Ma már egyre több betegség esetén tudományosan is elfogadott tény, hogy betegségeink és tüneteink lelki okokra, és a stresszre is visszavezethetőek, így a gyógyuláshoz szükség van a lelki problémáink megoldásra, és egy tudatosabb, egészségesebb életvitel kialakítására. Az ásványok kiegészíthetik az öngyógyító munkánkat, de önmagukban nem elegendőek.