Kérdésed van? Írj nekünk bizalommal! [info@csillaggyongy.hu]

Ásványlexikon

A Földön körülbelül 4000 ásványt ismerünk. Minden ásvány egyedi fizikai tulajdonságokkal és megjelenéssel (szín, forma) rendelkezik.  Így a több ásványgyöngy felhasználásával készült karkatöink révén olyan páratlan színvilág tárulhat elénk, mely nemcsak rabul ejtheti a kíváncsi szemeket, hanem hozzájárulhat stílusunk tökéletesítéséhez is. Egy jól megválaszott ásványgyöngy ékszer látványa már önmagában is elősegítheti közérzetünk javulását.

Az ásványokhoz az évezredek során számtalan hagyomány, hiedelem, babona és vélt gyógyhatás társult. Manapság a természet- és kristálygyógyászok széles körben használják a különböző ásványokat gyógyító célra.

Összegyűjtöttük minden olyan információt, amelyet az ásványokkal kapcsolatban fontosnak tartottunk összefoglalni. A kövek általános tulajdonságai mellett megtalálható a szakirodalom által az ásványoknak tulajdonított lelki gyógyhatásra vonatkozó leírások is, melyek kizárólag tájékoztató jellegűek.

Szeretnénk hangsúlyozni azt, hogy az ásványok nem gyógyszerek, így a kövek alkalmazása nem helyettesíti a szakorvosi ellátást és kezelést. 

Ma már egyre több betegség esetén tudományosan is elfogadott tény, hogy betegségeink és tüneteink lelki okokra, és a stresszre is visszavezethetőek, így a gyógyuláshoz szükség van a lelki problémáink megoldásra, és egy tudatosabb, egészségesebb életvitel kialakítására. Az ásványok kiegészíthetik az öngyógyító munkánkat, de önmagukban nem elegendőek. 

Ásványok, kristályok

 

Az ásványok népszerűsége töretlen.....

 

Mai rohanó világunkban már egyre több lehetőség van arra, hogy nemcsak megismerjük ezen csodálatos pici kövek tulajdonságait, hanem személyesen is kezünkbe vegyünk néhány ásványt. Az internet, a kommunikációs technológia rohamos fejlődése lehetővé tette, hogy kristályokkal már ne csak ékszerboltokből és ásvány nagykereskedések üzleteiben találkozzhassunk, hanem ásvány termékeket forgalmazó webáruházak online kínálatából megrendeljük a nekünk szimpatikus ásványcikket. 

Mindegyik természetes ásvány egyedi fizikai és kémiai tulajdonsággal rendelkezik, melyek meghatározzák azok csiszolhatóságát, felhasználási területüket és tárolásuk módjait is.  Számos formában találkozhatunk velük, a közös bennük az, hogy ma már megjelenéstől függetlenül minden kő szépségében akár már otthonukban is gyönyörködhetünk. A geodák lakásunk varászlatos díszei lehetnek, a marokkövek és az ásvány ékszerek ( karkötők, fülbevalók, nyakláncok) viselése bármely nap lehetséges. 

Mégis hogyan találjuk meg a számunkra ideális ásványt? Erre a kérdésre nem egyszerű válaszolni, hiszen ahány ember, annyi ízlés.  Döntésünket számos tényező is befolyásolhatja, így vannak olyanok, akiket az ásványok tarka színvilága ejt rabul.  A sok ezer kis kő közül rálelhetünk azokra, melyek a kedvenc színeinkben pompáznak, így nem okozhat problémát a megfelelő darab megtalálása.  Így pl a sárga szín kedvelőinek biztos elnyeri az ízlését a citrin, ahogy a fekete esetén az ónix, vagy a kék színnel kapcsolatban a szodalit.  Az ásványok sokrétű megjelenése lehetővé teszi, hogy mindig aktuális öltözékünkhöz igazítva válasszuk ki a megfelelő ásvány karkötőt. 

Az ásványoknak tulajdonított lelki, szellemi és testi pozitív hatás mindig is megosztotta az ásvány kedvelőket. Akik hisznek az ásványok jótékony hatásában, azok számára minden kő spirituális jelentést hordoz magában, ami egy konkrét probléma megoldása céljából alkalmazható.  Minden célhoz, érzelemhez tartozik egy-egy gyógyító ásvány, melyek az adott pillanatban a segítségünkre lehetnek.  A füstkvarc, és a tigrisszem gazdagságot, anyagi bőséget hozhat viselő életébe, a rózsakvarc új szerelem lehetőségét teremtheti meg, az amazonit és az angelit pedig az aggodalom mérséklésében lehet segítségünkre. A legerősebb hatású spirituális kristályok a hegyikristály, és az ametiszt.

A tökéletes ásvány kiválasztását befolyásolhatják ismereteink is: amelyik ásványról bővebb információval, személyes tapasztalattal rendelkezünk, illetve hallttunk már róla, az előnybe részesíthetjük az olyan kövekkel szemben, amit nem is ismerünk.  A  hegyikristály, a rózsakvarc, az ametiszt, az akvamarin és a gránát nemcsak a legismertebb, hanem a legkeresettebb ásványok is az ásványkedvelők köreiben. 

Ha a fentebb leírtak szerint sem sikerült döntenünk, akkor szimpátia alapján is kiválaszthatjuk a megfelelő követ. Legyünk kellően nyitottak ahhoz, hogy meghalljuk annak az ásványnak a hívó szavát, ami azt sugallja nekünk, hogy "Válassz engem!"