Kérdésed van? Írj nekünk bizalommal! [info@csillaggyongy.hu]

Kék színű ásványok


A kék szín szimbolikus jelentése címszavakban:

 

 

béke, nyugalom, harmónia, egység, bizalom, őszinteség, biztonság, ég, víz

 

 

Kék színű ásványok:

 

 

lapis lazuli, szodalit, akvamarin, angelit, apatit, azurit, iolit, kianit, krizokolla, kalcedon, dumortierit

 

 

Tudnivalók a kék színről és a kék színű ásványokról és hatásukról

 

Ha a kék színre gondolunk, akkor sokan elsőként az égre és a tengerre asszociálnak. A kék a végtelenség, megfoghatatlanság és a szabadság jelképe.  Számos kultúrában az isteni eredetű erő, hatalom kifejezője, gondoljunk csak Posszeidon a tenger színével harmonizáló megjelenésére, vagy a keresztény hitvilágban az angyalokra.

A kutatások szerint az ókori egyiptomiak voltak az elsők a világon, akik előállították az első kék színű árnyalatot tartós pigmentet, melyet oszlopok, épületek, szobrok díszítésére használtak fel.  A festészet alapanyagának számító ultramarint eredetileg a lazurit (lapis lazuli) nevű ásványból nyerték ki.  Az „igazi kék”-nek is nevezett tündöklően szép kék színű féldrágakőből az egyiptomiak sikertelenül próbálkoztak a pigment kinyerésével. Később az ultramarin pigment használata a középkorban vált népszerűvé, viszont korlátozott hozzáférése és magas ára miatt szinte kizárólag csak egyház használhatta, másrészt a kobaltkék, indigókék, azúr- és sötétkék színárnyalat megjelenése és elterjedése erős konkurenciát teremtett az ultramarin számára.

A kék szín része mindennapi életünknek. Segíthet a kommunikációs képességeink kibontakoztatásában, gondolataink és érzelmeink rendezésében és kifejezésében.  A kék szín csendességet, tisztaságot sugall, hatására a harmónia, biztonság, végtelenség érzésekre asszociálhatunk. Mindezek miatt nyugtató hatású, a hálószobák falait gyakran kékre festik.  Biztonságot, és a megbízhatóságot testesíti meg, ezért gyakran alkalmazott szín a logokban.  (Pl: Facebook, Microsoft) Támogatóan léphet fel belső korlátaink lebontásában, így a szellemi képességek, az intuíció és kreativitás növelésével ösztönzőleg hathat a munka hatékonyságának fokozására is. Emiatt az irodákban is az egyik leggyakoribb szín.

Ha viszont egy olyan irodában dolgozol, ahol egyáltalán vagy alig van jelen a kék szín, válassz kék színű ásványokat tartalmazó karkötőt, melynek látványa segítheti feladatait hatékonyabb teljesítését. 

Ha vizsgázol, állásinterjúra készülsz vagy egy fontos megmérettetés előtt állsz, a kék színű ásványok viselete szintén előnyös lehet, hisz azok intelligenciát, megbízhatóságot és elkötelezettséget sugallnak, és segíthetnek a lámpaláz mérséklésében is.

Otthonodban viselve türelmesebb, megértőbb lehetsz családtagjaid felé, illetve egy esti tea mellett a napi történések átgondolásával azok hatékony feldolgozását és belső békénk megtalálását és megerősítését segítheti elő.


 

KÉK SZÍNŰ ÁSVÁNYT TARTALMAZÓ ÁSVÁNY KARKÖTŐK


37termék

Szodalit karkötő akvamarinnal és Tensha gyönggyel

4 200 Ft

Ónix karkötő angelittel és Tensha gyönggyel

4 200 Ft

Szodalit ásvány karkötő (10 mm)

3 400 Ft

7 csakra szodalit karkötő

4 200 Ft

Matt szodalit ásvány karkötő

3 850 Ft

Matt szodalit karkötő howlittal

4 000 Ft

Howlit ásvány karkötő szodalittal

3 950 Ft

7 csakra lávakő karkötő

3 950 Ft

Szodalit karkötő epoxi gyanta medállal

4 150 Ft

Dumortierit, kékkvarc és K2 karkötő

4 350 Ft

Ónix karkötő akvamarinnal és baba medállal

4 200 Ft