Kérdésed van? Írj nekünk bizalommal! [info@csillaggyongy.hu]

Lepidolit

Lepidolit ásvány hatása

A lepidolit kálium-lítium-alumínium szilikát, mely tartalmaz fluort. Színe lila, rózsaszín, bíbor, sárgás vagy fehéres rózsaszín illetve színtelen.  Rendkívül porózus kő, emiatt víztől és vegyi anyagoktól mindenképpen óvni szükséges. Elsősorban lítium tartalma miatt keresett ez a gyöngyházfény felületű ásvány, mely az üveg- és zománcgyártás fontos alapanyaga. Könnyen csiszolható, puha ásvány, ezért ékszerek, marokkövek és dísztárgyak készítésére is felhasználják.

A lepidolit karkötő gyönyörű levendulás színével és egyedi csillogásával hódítja meg a nők szívét, miközben jótékony hatásával ajándékozza meg viselőjét. A lepidolit viselése különösen azoknak ajánlott, akik félelmeik és gátlásaik miatt nem merik kimondani azt, amit gondolnak. A lepidlot segít az igazság megfogalmazásában és kimondásában, valamint a kommunikációs problémák feloldásában is.

Név eredete

Neve a görög lepidos szóból ered, ami a lemezkés, pikkelyes szerkezetére utal. Szinonimaneve a lilalit, de gyakori a lítiumcsillám illetve a csillámpala elnevezése is, ami a különleges felületére utal.

Előfordulása

A 18. században a cseh Rozna településen bukkantak rá az első lilalit kődarabra. Legnagyobb mennyiségben Brazília, Madagaszkár, USA és Oroszország lítium bányáiból kerül elő. A lepidolit gyakran gránittömbökben fordul elő turmalin és topáz társaságában.

A lepidolit ásványnak tulajdonított pszichológiai, érzelmi gyógyhatás

A lepidolit segíthet az akadályok elhárításában, így hatékony lehet félelmeink, fóbiáink, elfojtásaink kezelése során. Nyugtató hatása éjszaka is érvényesülhet a munka, stressz okozta alvászavar, álmatlanság esetén, ha az éjjeli szekrényünkre tesszük vagy a nyakba akasztva hordjuk ezt az ásványt. Stresszoldó hatásával támogathatja az összpontosítás, a koncentráció növelését, elősegítve ezáltal a gyorsabb és hatékonyabb döntéshozatalt és vágyaink könnyebb elérését is.

Azt tartják erről az ásványról, hogy hatásos lehet a szenvedélybetegségek leküzdésében, illetve bármilyen érzelmi, lelki gát feloldásában. Ráébreszthet minket arra, hogy az életünk irányítása a saját kezünkben van, s abban is segíthet, hogy azt ne mások életéhez és körülményeihez hasonlítsuk. Erősíti a függetlenségünket, és arra ösztönöz, hogy mások befolyása alól felszabaduljunk, és így saját teremtésünk által érjük el vágyainkat. Segíthet annak megértésben, hogy mi miért történik, és az okok elfogadásában is nyújthat támogatást.

Horoszkóp: A Mérleg csillagjegy szülötteinek ásványköve.

A lepidolit ásványhoz hozzárendelhető csakra: Koronacsakra

 

Lepidolit ásvány karkötő


 


13termék 113
ÚJ

Ametiszt, lepidolit, aura kvarc és tejkvarc karkötő

5 000 Ft
ÚJ

Lepidolit karkötő aura kvarccal és shamballa gyönggyel

4 250 Ft

Lepidolit karkötő csiszolt Swarovski gyönggyel

4 500 Ft

Lepidolit ásvány karkötő kagylóhéjjal

4 100 Ft

Lepidolit karkötő Swarovski- és Tensha gyönggyel

4 450 Ft

Lepidolit és holdkő ásvány karkötő

4 400 Ft

Lepidolit karkötő (10 mm)

3 700 Ft

Lepidolit (sötét) karkötő

4 400 Ft

Lepidolit (világos) karkötő

3 600 Ft

Lepidolit karkötő Best Mom medállal

4 150 Ft