Webáruházunk megújult!

Kérdésed van? Írj nekünk bizalommal! [info@csillaggyongy.hu]

Lepidolit

Lepidolit ásvány hatása

A lepidolit kálium-lítium-alumínium szilikát, mely tartalmaz fluort. Színe lila, rózsaszín, bíbor, sárgás vagy fehéres rózsaszín illetve színtelen.  Rendkívül porózus kő, emiatt víztől és vegyi anyagoktól mindenképpen óvni szükséges. Elsősorban lítium tartalma miatt keresett ez a gyöngyházfény felületű ásvány, mely az üveg- és zománcgyártás fontos alapanyaga.  Könnyen csiszolható, puha ásvány, ezért ékszerek, marokkövek és dísztárgyak készítésére is felhasználják.

Név eredete

Neve a görög lepidos szóból ered, ami a lemezkés, pikkelyes szerkezetére utal. Szinonimaneve a lilalit, de gyakori a lítiumcsillám illetve a csillámpala elnevezése is, ami a különleges felületére utal.

Előfordulása

Legnagyobb mennyiségben Brazília, Madagaszkár, USA és Oroszország lítium bányáiból kerül elő. A lepidolit gyakran gránittömbökben fordul elő turmalin és topáz társaságában.

A lepidolit ásványnak tulajdonított pszichológiai, érzelmi gyógyhatás

A lepidolit segíthet az akadályok elhárításában, így hatékony lehet félelmeink, fóbiáink, elfojtásaink kezelése során. Nyugtató hatása éjszaka is érvényesülhet a munka, stressz okozta alvászavar, álmatlanság esetén, ha az éjjeli szekrényünkre tesszük vagy a nyakba akasztva hordjuk ezt az ásványt. Stresszoldó hatásával támogathatja az összpontosítás, a koncentráció növelését, elősegítve ezáltal a gyorsabb és hatékonyabb döntéshozatalt és vágyaink könnyebb elérését is.

Azt tartják erről az ásványról, hogy hatásos lehet a szenvedélybetegségek leküzdésében, illetve bármilyen érzelmi, lelki gát feloldásában. Ráébreszthet minket arra, hogy az életünk irányítása a saját kezünkben van, s abban is segíthet, hogy azt ne mások életéhez és körülményeihez hasonlítsuk.

Horoszkóp: A Mérleg csillagjegy szülötteinek ásványköve.

A lepidolit ásványhoz hozzárendelhető csakra: Koronacsakra

 

Lepidolit ásvány karkötő


 


10termék110

Lepidolit karkötő kagylóhéjjal

3 100 Ft

Lepidolit és holdkő karkötő

3 400 Ft

Lepidolit karkötő (10 mm)

3 100 Ft

Lepidolit (sötét) karkötő

3 500 Ft

Lepidolit (világos) karkötő

2 700 Ft