Kérdésed van? Írj nekünk bizalommal! [info@csillaggyongy.hu]

Prehnit

Prehnit ásvány hatása

A prehnit (kalcium-alumínium szikát) a szilikátok közé tartozó, igencsak nagy keménységű ásvány. Bár a keménysége nagy, ennek ellenére sósavra és magas hőmérsékletre érzékeny. A természetben leggyakrabban a fehér, világoszöld és sárgásbarna árnyalatával találkozhatunk. A kő szép gyöngyfényű sugárzását a rajta keresztül átáramló napfény által csodálhatjuk meg. Ezért szokták azt mondani erről az ásványról, hogy szinte ragyog a nap sugaraiban.  Különleges, szép tárgyak dekorációs kiegészítőjeként illetve ékszerek előállításához használják fel. A prehnit karkötő gyöngyeiben gyakran találkozhatunk epidot szálakkal, melyek még érdekesebbé teszik a fénytörés által a gyöngyök színét. A prehnit ékszereket nők és férfiak számára is megfelelő választás lehet.

 

Név eredete

Nevét Hendrik von Prehn holland ezredes tiszteletére kapta meg, aki 1774-ben felfedezte ezt az ásványt Dél-Afrikában a Jóreménység Fokán.

 

Előfordulása

Legfontosabb lelőhelyei: Ausztrália, USA, Dél-Afrika. Hazánkban a Mátrában található meg. Gyakran epidottal alkot közös, összenött kristályokat, ahol az epidot szálak zárványként a prehniten belül láthatóak.

 

A prehnit ásványnak tulajdonított pszichológiai, érzelmi gyógyhatás

A prehnitet gyógyító kőnek is hívják, az egyik legerősebb gyógyhatással rendelkező ásvány. Mentálisan elősegítheti az ellazulást, javíthatja a hangulatot, enyhítheti a depressziót és a csökkentheti a bennünk lévő szorongás érzetét. Lelki szinten támogathatja magunk és mások elfogadását illetve segíthet olyan helyzetek kezelésében és megértésében is, melyre alig van befolyásunk.  Támogatja viselőjét abban, hogy legyen elég önbizalmaés önbecsülése. Ezt a kristályt a nők arra is használják, hogy segítségével vonzóbbnak, bájosabbnak és magabiztosabbnak érezzék magukat. Azok számára különösen ajánlott lehet az ásvány, akik úgy érzik, hogy nagy terhet cipelnek. Segíti mindazon érzelmek, kötődések elengedését, amire már nincs szükségünk, így csendesíti az elmét és könnyíti lelkünk súlyát.

Az ezotériában a kristályt az egyik legerősebb varázskőnek tartják, mely a mostani és előző életeink titkainak felfedésében segíthet.

Horoszkóp: Mérleg csillagjegy szülőtteinek ásványköve.

A prehnit ásványhoz hozzárendelhető csakra: Szívcsakra

Prehnit ásvány karkötő6termék 16

Prehnit karkötő tibeti kvarccal és levél medállal

4 500 Ft

Rutilkvarc, prehnit, ametiszt és rózsakvarc karkötő

4 650 Ft

Prehnit és rózsakvarc karkötő rózsakvarc medállal

4 600 Ft