Webáruházunk megújult!

Kérdésed van? Írj nekünk bizalommal! [info@csillaggyongy.hu]

Prehnit

Prehnit ásvány hatása

A prehnit a szilikátok közé tartozó, igencsak nagy keménységű ásvány. Bár a keménysége nagy, ennek ellenére sósavra és magas hőmérsékletre érzékeny. A természetben leggyakrabban a fehér, világoszöld és sárgásbarna árnyalatával találkozhatunk. A kő szép gyöngyfényű sugárzását a rajta keresztül átáramló napfény által csodálhatjuk meg. Ezért szokták azt mondani erről az ásványról, hogy szinte ragyog a nap sugaraiban.  Különleges, szép tárgyak dekorációs kiegészítőjeként illetve ékszerek előállításához használják fel.

 

Név eredete

Nevét Hendrik von Prehn holland ezredes tiszteletére kapta meg, aki 1774-ben felfedezte ezt az ásványt Dél-Afrikában a Jóreménység Fokán.

 

Előfordulása

Legfontosabb lelőhelyei: Ausztrália, USA, Dél-Afrika. Gyakran epidottal alkot közös, összenött kristályokat, ahol az epidot szálak zárványként a prehniten belül láthatóak.

 

A prehnit ásványnak tulajdonított pszichológiai, érzelmi gyógyhatás

A prehnitet gyógyító kőnek is hívják, az egyik legerősebb gyógyhatással rendelkező ásvány. Mentálisan elősegítheti az ellazulást, javíthatja a hangulatot, enyhítheti a depressziót és a csökkentheti a bennünk lévő szorongás érzetét. Lelki szinten támogathatja magunk és mások elfogadását illetve segíthet olyan helyzetek kezelésében és megértésében is, melyre alig van befolyásunk.  Ezt a kristályt a nők arra is használják, hogy segítségével vonzóbbnak, bájosabbnak és magabiztosabbnak érezzék magukat. 

Az ezotériában a kristályt az egyik legerősebb varázskőnek tartják, mely a mostani és előző életeink titkainak felfedésében segíthet.

Horoszkóp: Mérleg csillagjegy szülőtteinek ásványköve.

A prehnit ásványhoz hozzárendelhető csakra: Szívcsakra

Prehnit ásvány karkötő2termék12