Kérdésed van? Írj nekünk bizalommal! [info@csillaggyongy.hu]

Apatit

Apatit ásvány hatása

Az apatit ásvány kristályos szerkezetű, foszfát tartalmú ásvány, melyben fluor illetve klór is található. Ezért szokás fluor-apatitok illetve klór-apatitot megkülönböztetni. A tiszta változatai színtelenek, de ezek előfordulása ritka, gyakoribb hogy valamely ásványban felhalmozódott anyag átszínezi, így például a fluor-apatitok zöldeskék, a klór-apatitok sárgáskék színűek. Világoszöld árnyalatú változatait spárgakőnek nevezik. Magmás kőzetekben, illetve üledékes és szerves eredetű lelőhelyei is gyakoriak. Röntgensugárzás, valamint uv fény hatására foszforeszkál.

Név eredete

Neve a görög apatao (megtévesztés) szóból ered, ami arra utal, hogy könnyen összetéveszthető más ásványokkal (elsősorban a fluorittal és az akvamarinnal)

 

Előfordulása

 

A legnagyobb apatit lelőhely az oroszországi Koala-félszigeten található, de jelentős telepekkel rendelkezik Brazília, Madagaszkár, Nigéria és Dél-Afrika is.

 

Az apatit ásványnak tulajdonított pszichológiai, érzelmi gyógyhatás

 

Az apatit a nyitottság, az önkifejezés köve. Javíthatja a kommunikációt, segítő hatást nyújtat a tartózkodás, az elzárkózás feloldásában. Arra próbálhat rávenni bennünket, hogy keressük, s ne utasítsuk el mások társaságát. A kvarc serkentheti az elmét, mérsékelheti a szomorúságot, hatására derűsebbnek érezhetjük magunkat. Azt tartják róla, hogy segít megteremteni a test, lélek, szellem egyensúlyát a szervezet energetikai rendszerének harmónizálása által.

 

Horoszkóp: Az Ikrek, Kos, Mérleg csillagjegy szülötteinek ásványköve.

Az apatithez hozzárendelhető csakra: Torokcsakra

Apatit ásvány karkötő