Kérdésed van? Írj nekünk bizalommal! [info@csillaggyongy.hu]

Fehér színű ásványok


A fehér és áttetsző színek szimbolikus jelentése címszavakban:

béke, tisztaság, őszinteség, egyszerűség, tisztelet, alázat, ártatlanság, tél, hó

 

 

Fehér-áttetsző színű ásványok:

hegyikristály, howlit, szelenit, tejkvarc

 

 

Tudnivalók a fehér színről és a fehér, áttetsző színű ásványokról és hatásukról

 

A fehér szín a fény, a tisztaság, a differenciálatlanság, az egyszerűség jelképe.  Számos kultúrában az istenek állatainak a színe: a görög mitológiában Zeusz fehér hattyúja, Buddha születését jósló álom elefántja, a Szentlélek galambja, illetve a hinduizmus kozmikus tojásának is fehér színű volt.  Kínában (és a Távol-Keleten) a halál és a gyász színe, a keresztény hagyományban az angyalok, az égi jelenlét, az újjászületés, a boldogság, a hinduizmusban az örökkévalóság jelképe. A fehér szín kifejezi az ártatlanságot, a békét és a jóakaratot, gondoljunk itt a szűz lányok megjelenítésére képzőművészeti alkotásokon, Noé bárkájára vagy a béke küldöttjeinek fehér zászlajára.  Ha a télre gondolunk, akkor emlékeink között megjelenik a hideg mellett a hó is. A frissen lehullott hó színe szintén fehér, ezért ehhez a színhez a frissesség szavunkat is köthetjük.

Akik a fehér színt szeretik, (sokszor fehér tárgyakkal veszik körbe magukat), azok kerülik a bonyodalmat, a zavaros helyzeteket, inkább az átláthatóságra, az egyszerűségre törekszenek. Számunkra természetes a rend, a jól szervezettség az életükben.

Aki a fehér szín iránt érez megmagyarázhatatlan vonzalmat, akkor az azt jelzi, hogy harmóniát és rendet szeretne az életében: a fehér szín felerősítheti a bennünk dúló érzéseket, a szenvedést, a kínlódás érzetét, s arra ösztönöz, hogy érzelmeinket és gondolatainkat tisztázzuk magunkban.  Segítséget nyújthat abban, hogy új fejezetet nyissunk az életünkben.  A fehér a sikeres kezdetet is jelölheti, így aki túl zárkózott, annak új kapukat nyithat meg, lehetővé téve a dolgot megélését a maguk teljességében.


FEHÉR - ÁTTETSZŐ ÁSVÁNYT TARTALMAZÓ ÁSVÁNY KARKÖTŐK


102termék
ÚJ

Ametiszt, lepidolit, aura kvarc és tejkvarc karkötő

5 000 Ft
ÚJ

Hematit, howlit és szürke képjáspis (kalcit) karkötő

4 000 Ft