Kérdésed van? Írj nekünk bizalommal! [info@csillaggyongy.hu]

Amazonit

Amazonit ásvány hatása

 

Az amazonit a kálium-földpát csoportba tartozó, alapvetően világos kékeszöld színű ásvány, amit időként halvány barna, vöröses ás sárga barázdák is boríthatnak.  Jellegzetes zöld színét a fluor- és réztartalma adja, amit szerves anyagok árnyalnak.  Minél tömörebb a zöld vagy a kék szín az adott drágakőben, annál magasabb a minősége. Már az ókori Egyiptomban is széles körben ismert volt, s készítettek belőle ékszereket. Gyakran használják fel gyöngyöknek és ékszerek készítéséhez is, hogy olyan egyedi termékeket állítsanak elő, amelyek elnyerik az emberek tetszését. Az amazonit karkötő viszont nemcsak dekorativ kiegészítő, hanem szerencse és teremtő erő növelő hatása is lehet. Általában nagy kristályokban, geodaként fordulnak elő.

 

Név eredete

 

Az amazonit kő a nevét a Dél-Amerikában található Amazonas folyóról kapta, ahol a hiedelem szerint megtalálták az első ásványokat. Mások szerint viszont ez az elnevezés téves, hisz az a kő, amit a folyó partjánál akkoriban találtak, az valószínűleg jáde volt, és a modernkori geológiai vizsgálatok is arra az eredményre jutottak, hogy a folyó környékén nem található amazonit.  Egy másik legenda szerint neve az amazonoktól származik, akik fegyvereiket ezzel a féldrágakővel díszítették.  Emiatt az amazonitot a bátorság kövének is tartották.

 

Előfordulása

 

A legtöbb amazonit Coloradoból (USA) kerül forgalomba, de nagy mennyiségben bányásszák Oroszországban, Brazíliában és Madagaszkáron is.

 

Az amazonit ásványnak tulajdonított pszichológiai, érzelmi gyógyhatás

 

A zöldeskék árnyalatú ásványt a remény köveként is tisztelik, mert reményre és harmóniára inspirálhat.  Lelki egészségünkre harmonizáló hatása lehet: csendesítheti az elmét, oldhatja a feszültséget, hatására az elkeseredettség és aggódás érzetét felválthatja a nyugalom és a bizalom. Viselőjét kiegyensúlyozottá, derűssé és boldoggá teheti. Hasznos lehet saját sorsunk irányításában is, hisz az ásvány önbizalmat és pozitív látásmódot kölcsönözhet nekünk. Blokkolókőnek is nevezik, mivel elnyelheti a mikrohullámokat és a káros sugarakat. A szülő nők kristályának is nevezik, hogy támogassa őket a terhesség és a szülés során.

 

Horoszkóp: A Bika, Halak, Mérleg, Nyílas csillagjegy szülőtteinek ásványköve.

Az amazonithoz hozzárendelhető csakra: Szívcsakra, torokcsakra

Amazonit ásvány karkötő


 


3termék 13

Amazonit karkötő ametiszttel és shamballa gyönggyel

5 500 Ft