Kérdésed van? Írj nekünk bizalommal! [info@csillaggyongy.hu]

Sasszem

 

Sasszem ásvány

 

A sasszem Földünk egyik legszebb köve. A tigrisszem egy olyan ritka változata, amit elsősorban vasban gazdag környezetben található meg. A sasszem kövek vastartalma mégis alacsony, megőrízve így jellegzetes szürke színűket. Körülöttük gyakran találnak vasban gazdag barna tigrisszemeket.

Polírozva selymesen világít.  A sasszem karkötők a macskaszemhez hasonlóan különleges fényjáték jellemez (macskaszem-effektus), amit a gyöngyök belsejében párhuzamos futó tűszerű zárványoknak köszönhet.  Legfontosabb lelőhelyei: Sry Lanka, India, Madakaszkár, Dél-Afrika

 

A sasszem ásványnak tulajdonított pszichológiai, érzelmi gyógyhatás

Ősidők óta ismert ásvány, az ókóri egyiptomiak amulettként hordták. Azt gondolták, hogy a kő távoltartja a démonokat, szerencsét hoz,  és elősegíti a spirituális látomások minél hatékonyabb értelmezését is. 

Az ásvány hozzájárulhat a megértés és elemző készség fejlesztéséhez. Önbizalmat, reményt kölcsönözhet tulajdonosának, miközben kitartásra ösztönöz. Pozitív módon inspirálhat változást, mert serkentheti az átalakulást és a belső látást. "Éles sasszemet" adhat a dolgok lényegén való átlátás elősegítésére. 

Horoszkóp: Bak, Rák, Oroszlán, Skorpió csillagjegy szülötteinek ásványköve.

A sasszemhez hozzárendelhető csakra: Napfonat csakra

Sasszem ásvány karkötő1termék 11