Kérdésed van? Írj nekünk bizalommal! [info@csillaggyongy.hu]

Lila színű ásványok


  

A lila szín szimbolikus jelentése címszavakban:

 

 

nemesség, szellemiség, szertartás, titokzatos, átalakulás, bölcsesség, megvilágosodás,  becsület, gyász feldolgozás, mértékletesség

 

 

Lila színű ásványok:

ametiszt, csaroit, lepidolit, foszfosziderit

 

 

Tudnivalók a lila színről és a lila színű ásványokról és hatásukról

 

A lila a mértékletesség színe. A piros és a kék szín egyenlő arányú keveréke, ebből következően egyenlő távolságra van pirostól és a kéktől is: egyensúlyt szimbolizál az ég és föld (az esti és az hajnali ég színe között)-, a szerelem és a lényeglátással párosuló élettapasztat-, a vágy és ész-, és az értelem és érzelem között.  A római és a görög mitológiában a főistenek (Jupiter / Zeusz) egyik színe, így a szín nemességet, hatalmat, magas szintű tudást, intelligenciát is sugall.  A középkori Európában a nemesek viselhettek lila színű ruhát, az ókori Rómában Augusztus és Néró uralkodása alatt császári kiváltság volt. A kereszténységben az alázat, a bűnbánat, a várakozás, a szentség és a böjt kifejezője.  A bíbor, mint a lila szín árnyalata, a bíbor palást révén szintén az uralkodókhoz illetve a bírókhoz köthető. Kleopátrának, Egyiptom híres uralkodónőjének kedvenc színe a lila volt, mely nemcsak az uralkodáshoz, hanem a spiritualitáshoz, átalakuláshoz, varázslathoz és a titokzatossághoz is társítható.

A lila szín a vörös melegségét, dinamizmusra serkentő hatását és a kék hűvös, nyugtató impulzusát egyesíti magába. Igy a lila növelheti a fantáziát és az intuíciót, viszont a túl kevés lila rosszkedvhez, tehetetlenséghez vezethet.

A lila az emberre mentálisan és fizikailag felemelő hatást gyakorol. Lélek és idegnyugtató, segít kibontakoztatni az alkotás iránti vágyunkat és támogatja a spirituális fejlődést, a felszabadulást.

A lila színre akkor is vágyakozhatunk, ha például gyászolunk, vagy egy lelki trauma átélésén vagyunk túl (csalódás, szakítás). Ilyenkor hajlamosak lehetünk bezárkózni, és elhatalmasodhat rajtunk a fájdalom, a szorongás érzete. Úgy érezhetjük, hogy elhagyott a hitünk, és az életünket is kilátástalannak láthatjuk. A lila színű ásványkarkötők segíthetik a gyógyulás-, a gyász-, és a fájdalom feldolgozását.

A spirituális gondolkozású emberek számára is ajánlott a lila szín, mely segíti az ellazulást, a meditációt, és az életcélunkhoz vezető út megtalálását.

Használhatjuk párkapcsolati problémák megoldásra, jótékony hatást fejt ki a női és férfi energiák kiegyenlítésében. Ha a pár mindkét tagja lila színű ásványt visel, azzal erősíthetik egymással szemben az alázatot, a megértést és az együttérzést, lehetőséget teremtve a feszültséget okozó problémák megbeszélésére és megszüntetésére.

Akkor is jó választás egy lila ásványkarkötő, ha nemcsak magunkat szeretnénk magabiztosabbnak érezni, hanem a külvilág felé is ezt szeretnénk sugározni. A hagyomány szerint aki lila ruhát, ékszert, kerékpárt stb.) választ magának, az a környezete felé egyediséget sugall, utalva arra, hogy ő egy sokoldalú, kreatív személyiség.


 

LILA SZÍNŰ ÁSVÁNYT TARTALMAZÓ ÁSVÁNY KARKÖTŐK ÉS FÜLBEVALÓK


34termék
ÚJ

Ametiszt, lepidolit, aura kvarc és tejkvarc karkötő

5 000 Ft
ÚJ

Lepidolit karkötő aura kvarccal és shamballa gyönggyel

4 250 Ft

Lepidolit karkötő csiszolt Swarovski gyönggyel

4 500 Ft

Lepidolit karkötő Swarovski- és Tensha gyönggyel

4 450 Ft

Lepidolit és holdkő ásvány karkötő

4 400 Ft

Lepidolit karkötő (10 mm)

3 700 Ft

Madagaszkári rózsakvarc karkötő ametiszttel (10 mm)

4 350 Ft

Lepidolit (sötét) karkötő

4 400 Ft

Lepidolit (világos) karkötő

3 600 Ft

7 csakra lávakő karkötő

3 950 Ft

Rutilkvarc, prehnit, ametiszt és rózsakvarc karkötő

4 650 Ft