Kérdésed van? Írj nekünk bizalommal! [info@csillaggyongy.hu]

Használati útmutató ékszereink, termékeink viseléséről, kezeléséről és tisztitásáról

 

A csillaggyöngy.hu ásványokból készült gyöngyékszereket kínál, melyek alkalmasak a mindennapi használatra.

A nekünk szimpatikus ásványékszer kiválasztásánál nyugodtan bízzunk a megérzésünkben, így pont azt az ékszert fogjuk kiválasztani, ami természetes szépségével és tisztaságával a legjobban illik hozzánk.

Az ékszerek mindennapos viselésük során történő elhasználódása egy természetes folyamat. Ahhoz, hogy sokáig megőrizzük és csodálhassuk szépségüket, fontos ékszereink rendeltetésszerű használata. Ennek érdekében ajánlatos a következő instrukciók betartása:

 

  • Ékszereinket óvjuk a vízzel, gőzzel, nedvességgel való érintkezéstől, így azokat ne viseljük fürdés, kézmosás, mosogatás, testedzés, fizikai jellegű munkavégzés, szaunázás, főzés, takarítás, stb. közben.
  • Ékszereinket vegyük le, ha vegyszereket használunk, pl. tisztítószerek, kozmetikai szerek.
  • Ékszereinket védjük az erős napfénytől.

Szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy külső hatás (erős hőhatás, maró anyaggal, vízzel, gőzzel, kozmetikai szerekkel stb. történő érintkezés) következtében az ásványok színében és szerkezetében változás állhat be (pl. fakulás, repedezés, karcolódás, felmaródás). Számos ásvány fokozottan érzékeny a napfényre (pl. a rózsakvarc kifakul), és a vízre, nedvességre (pl. a roppantott hegyikristály feltöltődik folyadékkal, izzadtsággal, és elveszti csillogását).

  • Óvjuk az ékszert a mechanikai hatásoktól (leejtés, ütődés más felülethez, karcolás, erős feszítés), mert ezek miatt az ékszerben törés, repedés keletkezhet, elszakadhat az ékszer. Vegyük le öltözködés közben, illetve ne aludjunk az ékszerben.
   Az ásványgyöngyöket és egyéb kiegészítőket, alkatrészeket erős, gumiból készült damilra fűzzük fel, de erősebb külső hatás (indokolatlan mértékű kinyújtás, beakadás) következtében elszakadhat. A karkötők le- és felvételekor az óvatos le – és felfele irányuló görgetést ajánljuk.
  • Az ékszerek alkalmankénti tisztítását puha, száraz, nem karcoló kendővel valósítsuk meg, semmilyen tisztító folyadékot ne használjunk.
  • Az ékszerek tárolására száraz, védett helyet javaslunk (pl. puha tasak).

 A nem rozsdamentes acélból készült fém kiegészítők idővel korrodálódhatnak, elszíneződhetnek. Tovább megőrzik a színüket, ha használaton kívül csomagolásban tartjuk őket.

  • Gondoskodjunk arról, hogy az ékszert a kisgyermekektől elzárva tartsuk.