Kérdésed van? Írj nekünk bizalommal! [info@csillaggyongy.hu]

Lávakő

Lávakő hatása

A világ egyik legrégebben ismert és legelterjedtebb köve. A vulkáni tevékenység során a Föld mélyéről előkerülő forró, folyékony láva megszilárdulása során keletkezik. A lyukacsos, barázdás felületét a fokozatosan szilárduló lávából kiáramló gőzök alakítják ki.  Bazaltnak is nevezik, fő előfordulási helyei a tengerek és óceánok mélye, de szigetek mentén és a szárazföldek belsejében is fellelhető. A lávakő színe legtöbbször fekete, de lehetnek világosabb változatai is, hisz nemcsak különböző, hanem akár egy vulkán kitörése során is eltérő összetételű láva kerülhet a Föld felszínére. Pórozus szerkezetűek, amit a láva megszilárdulása során a bennrekedt levegőbuborékok okoznak.

A lávaköveket évszázadok óta használják a világ minden táján, amit az is elősegít, hogy viszonylag könnyen hozzáférhető kőről van szó, mely különleges színe és szerkezete miatt keresett is a világ minden táján. Felhasználási területe széleskörű: alkalmazzák az aromaterápia, a lávaköves masszázs (masszázskő) során, valamint gyönyörű, egyedi ásvány ékszerek alapanyagaként szolgál. Mindezeken kívül építőipari felhasználása is jelentős.

 

A lávakő ásványnak tulajdonított pszichológiai, érzelmi gyógyhatás

Keletkezésének körülményei alapján ezoterikus körökben az újjászületés kővének is nevezik. Nyugtató hatása lehet, csendesítheti az elmét, segíthet az érzelmi világunk stabilizálásában, ezáltal „hidegebb” fejjel adhat lehetőséget elgondolkodni egy-egy megoldandó élethelyzettel kapcsolatban. A világban a régmúltban is ma is felhasznáják az ásványt erőt sugárzó, bátorságot adó hatásának köszönhetően. Az ókori Rómában és Görögországban talizmánt készítettek belőle a rosszakarók és az ártó szellemek ellen. Egy régi hiedelem szerint a harcmezőre induló katonáknak lávakövet adtak, hogy a csata során higgadtan és átgondoltan tudjanak cselekedni.

A lávakő energetikailag védelmezhet, erősítheti az önbizalmat, fokozhatja a kitartást, javíthatja a szervezőkészséget, növelheti a vitalitást. Felhevítve lazítja az izmokat, mérsékli a stresszt és a szorongást, a meditáció során pedig kiválóan alkalmazható.

Horoszkóp: A Bak, Skorpió, Vizöntő csillagjegy szülötteinek ásványköve.

A lávakőhöz hozzárendelhető csakra: Gyökércsakra

Lávakő ásvány karkötő11termék 111
ÚJ

Lávakő karkötő (10 mm)

3 550 Ft
ÚJ

Lávakő karkötő szerpentinnel és fém gyönngyel

4 000 Ft

7 csakra lávakő karkötő

3 950 Ft

Lávakő karkötő szürke képjáspissal (kalcit)

4 000 Ft

Lávakő karkötő tájképjáspissal

4 000 Ft

Lávakő karkötő bronzittal

4 000 Ft

Matt aventurin, lávakő és hematit karkötő

4 000 Ft

Ónix és lávakő karkötő

4 000 Ft

Dalmata jáspis, ónix és lávakő karkötő

4 000 Ft

Lávakő karkötő vörös jáspissal és sárkány gyönggyel

4 000 Ft