Webáruházunk megújult!

Kérdésed van? Írj nekünk bizalommal! [info@csillaggyongy.hu]

Aventurin

Aventurin ásvány hatása

Az aventurin a kalcedon család tagjaként egy olyan kvarcváltozat, melynek színe legtöbbször zöld, illetve a zöld különböző árnyalatai, de előfordulnak kékes és vörösesbarna színezetű változatok is. A zöld szint a benne előforduló krómcsillámtól (fuchsit) kapja, a vörösesbarna változat színe az apró hematit- és piritszemek hatásának tulajdonítható. Ritka a tiszta aventurin, leggyakrabban zárványokat tartalmaz, melyek különleges, fémekre jellemző csillogást eredményeznek.

 

Név eredete

 

Neve az olasz "a ventura" (véletlen, sors, szerencse) szóból eredeztethető, utalva felfedezésének véletlen voltára. A XVII. században a Velence melletti muranói üveggyárban egyik alkalommal az üvegmasszába véletlenül rézszemcsék kerültek, ami lehűlve egy csodásan csillogó, az aventurinhoz hasonló színű és felületű üveggé szilárdult. Elnevezéséből adódóan a szerencse köveként is ismert. Indiában margaznak is hívják,  ami a smaragd egyik helyettesítőjeként ismert.

 

 Előfordulása

 

A zöld színű kristály változatok szinte kizárólag Indiából származnak. A kékes színű telepek legnagyobb mennyiségben Braziliában, a vörösesbarnák Oroszországban (Szibéria) találhatók.

 

Az aventurin ásványnak tulajdonított pszichológiai, érzelmi gyógyhatás

 

Az aventurinhoz nagyon erős, pozitív nyugtató hatást társítanak, segíthet a negatív érzelmek, mélyen meghúzódó elfojtott indulatok feloldásában, melynek következtében hozzájárulhat önbizalmunk erősödéséhez, félelmeink elengedéséhez illetve a konfliktusok hatékony megoldáshoz. Arra próbál ösztönözni, hogy döntéseinknél a szív vágyait helyezzük előtérbe. Meggyógyíthatja a fájó „szívet” a lelkiállapotunk stabilizálásával, a kő viselője pedig empatikusabb, toleránsabb hozzáállást tanúsíthat életünk mindennapi problémáinak kezelésével kapcsolatban. A kristályról azt tartják, hogy jó hatással van a jin-jang (férfi - női) energiák harmonizálására is, illetve elősegítheti a nyugodt, mély alvást is.

Horoszkóp: Az Bika, Mérleg, Rák, Vizöntő csillagjegy szülötteinek ásványköve.

Az aventurinhoz hozzárendelhető csakra: Szívcsakra

Aventurin ásvány karkötő


 


5termék15

7 csakra lávakő karkötő

2 800 Ft