Kérdésed van? Írj nekünk bizalommal! [info@csillaggyongy.hu]

Aventurin

Aventurin ásvány hatása

Az aventurin a kalcedon család tagjaként egy olyan kvarcváltozat, melynek színe legtöbbször zöld, illetve a zöld különböző árnyalatai, de előfordulnak kékes, sárga, barack és vörösesbarna színezetű változatok is. A zöld szint a benne előforduló krómcsillámtól (fuchsit) kapja, a vörösesbarna változat színe az apró hematit- és piritszemek hatásának tulajdonítható. Ritka a tiszta aventurin, leggyakrabban zárványokat tartalmaz, melyek különleges, fémekre jellemző csillogást eredményeznek. Az aventurin karkötő zöld színével harmóniát, egyensúlyt és békét sugároz viselője számára. 

 

Név eredete

 

Neve az olasz "a ventura" (véletlen, sors, szerencse) szóból eredeztethető, utalva felfedezésének véletlen voltára. A XVII. században a Velence melletti muranói üveggyárban egyik alkalommal az üvegmasszába véletlenül rézszemcsék kerültek, ami lehűlve egy csodásan csillogó, az aventurinhoz hasonló színű és felületű üveggé szilárdult. Elnevezéséből adódóan a szerencse köveként is ismert. Indiában margaznak is hívják,  ami a smaragd egyik helyettesítőjeként ismert.

 

 Előfordulása

 

A zöld színű kristály változatok szinte kizárólag Indiából származnak. A kékes színű telepek legnagyobb mennyiségben Braziliában, a vörösesbarnák Oroszországban (Szibéria) találhatók.

 

Az aventurin ásványnak tulajdonított pszichológiai, érzelmi gyógyhatás

 

Az aventurinhoz nagyon erős, pozitív nyugtató hatást társítanak, segíthet a negatív érzelmek, mélyen meghúzódó elfojtott indulatok feloldásában, melynek következtében hozzájárulhat önbizalmunk erősödéséhez, félelmeink elengedéséhez illetve a konfliktusok hatékony megoldáshoz. Arra próbál ösztönözni, hogy döntéseinknél a szív vágyait helyezzük előtérbe. Meggyógyíthatja a fájó „szívet” a lelkiállapotunk stabilizálásával, a kő viselője pedig empatikusabb, toleránsabb hozzáállást tanúsíthat életünk mindennapi problémáinak kezelésével kapcsolatban. A kristályról azt tartják, hogy jó hatással van a jin-jang (férfi - női) energiák harmonizálására is, illetve elősegítheti a nyugodt, mély alvást is.

Horoszkóp: Az Bika, Mérleg, Rák, Vizöntő csillagjegy szülötteinek ásványköve.

Az aventurinhoz hozzárendelhető csakra: Szívcsakra

Aventurin ásvány karkötő


 


7termék 17

Aventurin karkötő

3 500 Ft

7 csakra lávakő karkötő

3 950 Ft

Matt aventurin, lávakő és hematit karkötő

4 000 Ft