Kérdésed van? Írj nekünk bizalommal! [info@csillaggyongy.hu]

Merlinit

Merlinit ásvány hatása

A merlinit valójában dendrites achát, melynek felszínén fehér alapon fekete színű ágak láthatók (a dendrit: faág, lombozat formájú kristályképződmény).

Az ásvány tehát valójában kvarc (fehér) alapon mangán-oxid (pszilimelán) vagy más zárványok okozta (fekete) ágak. A fekete ágacskák a zárványtól függően lehetnek szürkések is, illetve vannak olyan merlinit kövek, melyek kékesfekete színűek. Igy minden ásvány golyó, így az azokat tartalmazó merlinit karkötő egyedi.

Dendrites opálnak, pszilomelánnak is szokták nevezni. Kizárólag az USA-ban található (Új-Mexikó).

A merlinit elnevezés valójában tehát a dendrites achátnak az ezoterika területéről származó marketing neve. Az ásványnak nagy mágikus erőt és gyógyító hatást tulajdonítanak, varászkőnek is szokták nevezni, azaz elnevezése utal Merlinre, a nagy varázslóra és mágusra utal. Azt tartják róla, hogy tulajdonosának nagy szerencsét, és csodákat hozhat az életébe.

A merlinit a kettősség köve: egyszerre van benne jelen a fekete-fehér (a sötétség - világosság, jin-jang energia, tudat-tudatalatti stb).

Ez a kő egyensúlyt teremhet az ellentétes pólusú energiák között, azaz harmonizáló és nyugtató hatású lehet. Hatékony eszköz lehet varázslói szertartás, meditáció esetén, illetve ékszerek készítésére is felhasználják. 

Fontos, hogy a merlinit nem misztikus merlinit. A misztikus merlinit a fekete felszínen szürke foltokkal rendelkező, fémes felületű indigo gabbrot értjük, aminek egyedüli lelőhelye Madagaszkár szigetén található.

Horoszkóp: A Vizöntő csillagjegy szülőtteinek ásványköve.

Merlinit ásvány karkötő