Kérdésed van? Írj nekünk bizalommal! [info@csillaggyongy.hu]

Macskaszem

 

Macskaszem hatása

 

A macskaszem a kvarc selymes fényű változata, melyben párhuzamosan futó magnézium-szilikát szálak láthatók. A berill csoport tagja, annak egy egyedi változata. Színe vörösesbarna. Domború alakú csiszolataiban jól látható az ásványra jellemző, a magnézium-szilikát szálak által okozott fényjáték, mely alapján a macska szemére asszociálhatunk.


A kvarc macskaszemet nyugati macskaszemnek is hívják. A legtisztább változatai már a drágakővek kategóriájába tartoznak.


Legfontosabb lelőhelyei Sry Lankán, Brazíliában, Indiában és Madagaszkáron találhatók. A legértékesebb macskaszem drágakővek Sry Lankáról származnak.

A macskaszem karkötő ásványgyöngyeinek csodálatos fényjátéka alapján könnyen azt hihetjük, hogy egy élő macska szemeit látjuk. Minden egyes ásvány golyón megfigyelhető az irizáció, melyek együttes hatása valóban egyedi és vonzó megjelenésű ékszert eredményez.

 

A macskaszem ásványnak tulajdonított pszichológiai, érzelmi gyógyhatás

 

  • Javíthatja az intuíciót és a koncentrációt. Segítségével egy új szemszögből nézhetünk rá egy problémára, és ezáltal annak megoldására is rávezethet minket egy új ötlet formájában.
  • Erősíti a logikus gondolkodást, segít félelmeink hatékonyabb kezelésében.
  • Vidámságot, jókedvet hozhat viselője számára.
  • Nyugtathatja az elmét. Álmatlan éjszakák esetén is hatásos lehet az alvás elősegítésében.
  • Növelheti az önbizalmat. Ha egy fontos vizsgán vagy állásinterjú alatt magunkkal visszük ezt az ásványt, akkor támogatólag léphet fel a drukk, a szorongás mérséklésében.
  • Sry Lankán a helyi hagyomány szerint a kő segíthet a szellemekkel történő kapcsolatfeltvételben is. Az itt élők szerint a macskaszem viselése megóvja az egészségüket, és szerencsét is hoz számunkra, azaz védelmező- is szerencsekőként is tekintenek erre az ásványra.

 

Horoszkóp:  A Bak, Oroszlán, Skorpió csillagjegy szülötteinek ásványköve.

A macskaszem ásványhoz hozzárendelhető csakra: Koronacsakra

 

Macskaszem ásvány karkötő3termék 13

Macskaszem ásvány karkötő

3 650 Ft