Webáruházunk megújult!

Kérdésed van? Írj nekünk bizalommal! [info@csillaggyongy.hu]

Macskaszem

 

Macskaszem hatása

 

A macskaszem a kvarc selymes fényű változata, melyben párhuzamosan futó magnézium-szilikát szálak láthatók. Színe vörösesbarna. Domború alakú csiszolataiban jól látható az ásványra jellemző, a magnézium-szilikát szálak által okozott fényjáték, mely alapján a macska szemére asszociálhatunk.


A kvarc macskaszemet nyugati macskaszemnek is hívják. A legtisztább változatai már a drágakővek kategóriájába tartoznak.


Legfontosabb lelőhelyei Sry Lankán, Brazíliában, Indiában és Madagaszkáron találhatók. A legértékesebb macskaszem drágakővek Sry Lankáról származnak.

 

A macskaszem ásványnak tulajdonított pszichológiai, érzelmi gyógyhatás

 

  •  Javíthatja az intuíciót és a koncentrációt. Segítségével egy új szemszögből nézhetünk rá egy problémára, és ezáltal annak megoldására is rávezethet minket egy új ötlet formájában.
  • Nyugtathatja az elmét. Álmatlan éjszakák esetén is hatásos lehet az alvás elősegítésében.
  • Növelheti az önbizalmat. Ha egy fontos vizsgán vagy állásinterjú alatt magunkkal visszük ezt az ásványt, akkor támogatólag léphet fel a drukk, a szorongás mérséklésében.
  • Sry Lankán a helyi hagyomány szerint a kő segíthet a szellemekkel történő kapcsolatfeltvételben is. Az itt élők szerint a macskaszem viselése megóvja az egészségüket, és szerencsét is hoz számunkra, azaz védelmező- is szerencsekőként is tekintenek erre az ásványra.

 

Horoszkóp:  A Bak, Oroszlán, Skorpió csillagjegy szülötteinek ásványköve.

A macskaszem ásványhoz hozzárendelhető csakra: Koronacsakra

 

Macskaszem ásvány karkötő3termék13

Macskaszem karkötő

2 450 Ft