Kérdésed van? Írj nekünk bizalommal! [info@csillaggyongy.hu]

Kunzit

Kunzit hatása

A kunzit ásvány a piroxén vagy spodumencsoport tagja. Színe rózsaszín, ibolyás rózsaszín, de vannak sárgás és színtelen változatai is. Kémiai összetétele alapján litium-aluminium-szilikát. Igen rideg, és könnyen hasadó ásvány, emiatt megmunkálása és tárolása során különleges figyelmet igényel. Magas hőmérsékleten, tartós napfényben színe kifakul. A lítium kinyerésére fontos ipari nyersanyag, emellett főként ásvány karkötők és fülbevalók kedvelt alkotóeleme. A kunzit karkötő békét sugárzó, védelmező ékszer, ami gyógyír lehet a depresszió és pánikbetegség enyhítésére.

Név eredete

Az ásvány elnevezése G. F. Kunz amerikai drágakő szakember nevéből ered, aki ezt a drágakövet a XX. század elején elsőként jegyezte fel.

Előfordulása

Lelőhelyei: Madagaszkár, USA, Brazília, Mianmar. Magyarország területén ez a kő még soha nem került elő.

A kunzit ásványnak tulajdonított pszichológiai, érzelmi gyógyhatás

A szeretetkő elnevezéssel is ismert kunzit elősegítheti a nyugalmat, magas rezgésével felpezsditheti a szívet és a szeretet érzését. Lehetővé teheti érzelmeink szabad, szeretetteljes megélését, ezáltal támogathatja az önkifejezést elősegítve, hogy azok legyünk, akik vagyunk.  Nehéz, felfokozott helyzetben az előttünk lévő akadályok felismerésére irányíthatja a figyelmünket, és csillapíthatja a stressz okozta felszültséget. Érzelmi blokkjaink feloldása által toleránsabbnak és türelmesebbnek érezhetjük magunkat, erősítve az önelfogadást és a megbocsátás képességét. Védelmet nyújthat a negatív energiákkal szemben. Hatékony gyógyító hatású segítség lehet pánikbetegség, depresszió esetén is. Önbizyesgálaltra ösztönözhet, illetve a figyelmünket arra fordíthatja, hogy meghalljuk mások segítő szándékú tanácsait. A kristálygyógyászok szerint a kristály tisztitja az aurát, és erősíti a spirituális képességeket.

Horoszkóp: A Halak, Skorpió csillagjegy szülőtteinek ásványköve.

A kunzit ásványhoz hozzárendelhető csakra: Szívcsakra

 

Kunzit ásvány karkötő


 


4termék 14