Webáruházunk megújult!

Kérdésed van? Írj nekünk bizalommal! [info@csillaggyongy.hu]

Ametrin

Ametrin ásvány hatása

Az ametrin az ametiszt és a citrin természetes ötvözete, ami magában hordozza és egyesíti mindkét kvarc jellemző tulajdonságait. Ritkán előforduló ásvány, amiben a lila ametiszt és a sárga citrin közti átmenet jól látható, de annak mérete rendszerint rövid.  Keletkezésében nagyjából megegyezik az ametiszttel, a színei a kristályban lévő vas eltérő oxidációjának köszönhetők, melyek a kvarcon belül különböző zónákban helyezkednek el lila és sárga színekben. Ritkasága ellenére csodálatos színvilága valamint tartóssága miatt népszerű és kedvelt féldrágakő.

 

Név eredete

 

Az ametrin neve az ametiszt és a citrin ásvány nevéből létrehozott elnevezés.

Előfordulása

 

A legtöbb kereskedelmi forgalomba kerülő ametrin Boliviából származik, emiatt a kvarc bolivianit néven is ismert. Ezenkívül jelentős mennyiség kerül napvilágra Brazília bányáiból is.

 

Az ametrin ásványnak tulajdonított pszichológiai, érzelmi gyógyhatás

 

Az ametrin magában hordozza a két ötvöző kristály gyógyító hatását. Nyugtathatja az elmét, gondolat, -és érzelemtisztító lehet. Erősítheti az optimizmust és a kiegyensúlyozottságot, oldhatja a feszültséget mentális blokkokat, és a stressz érzete is megszűnhet, így támogató hatást fejthet ki belső lelki nyugalmunk visszaállításában. Összehangolhatja a gondolatainkat és a cselekedeteinket. Segíthet abban, hogy jobban összpontosuljon figyelmünk a megoldandó problémákra, ezáltal új ötletekkel és felismerésekkel lehetünk gazdagabbak.

Horoszkóp: Az Ikrek, Mérleg csillagjegy szülőtteinek ásványköve.

Az ametrinhez hozzárendelhető csakra: Napfonat csakra

Ametrin ásvány karkötő