Kérdésed van? Írj nekünk bizalommal! [info@csillaggyongy.hu]

Ametrin

Ametrin ásvány hatása

Az ametrin az ametiszt és a citrin természetes ötvözete, ami magában hordozza és egyesíti mindkét kvarc jellemző tulajdonságait. Ritkán előforduló ásvány, amiben a lila ametiszt és a sárga citrin közti átmenet jól látható, de annak mérete rendszerint rövid.  Keletkezésében nagyjából megegyezik az ametiszttel, a színei a kristályban lévő vas eltérő oxidációjának köszönhetők, melyek a kvarcon belül különböző zónákban helyezkednek el lila és sárga színekben. Ritkasága ellenére csodálatos színvilága valamint tartóssága miatt népszerű és kedvelt féldrágakő. Az ametrin karkötő igazi unikum, hisz amellett, hogy ragyogóvá varázsolja a hölgyek megjelenését, az ametiszt és a citrin előnyös hatásait is egyesíti egy ékszerbe. 

 

Név eredete

 

Az ametrin neve az ametiszt és a citrin ásvány nevéből létrehozott elnevezés.

Előfordulása

 

A legtöbb kereskedelmi forgalomba kerülő ametrin Boliviából származik, emiatt a kvarc bolivianit néven is ismert. Ezenkívül jelentős mennyiség kerül napvilágra Brazília bányáiból is.

 

Az ametrin ásványnak tulajdonított pszichológiai, érzelmi gyógyhatás

 

Az ametrin magában hordozza a két ötvöző kristály gyógyító hatását. Ebben a kőben egyesül és harmonizál a tűzes citrin női (feminin) és a hűvős ametiszt férfi (maszkulin) energiája. Segíthet összehangolni a gondolatainkat és cselekedeinket, illetve egyensúlyt terethet céljaink és a reális lehetőségeink, képességeink között is. Nyugtathatja az elmét, gondolat, -és érzelemtisztító lehet. Erősítheti az optimizmust és a kiegyensúlyozottságot, oldhatja a feszültséget mentális blokkokat, és a stressz érzete is megszűnhet, így támogató hatást fejthet ki belső lelki nyugalmunk visszaállításában. Összehangolhatja a gondolatainkat és a cselekedeteinket. Segíthet abban, hogy jobban összpontosuljon figyelmünk a megoldandó problémákra, ezáltal jótékony hatást fejthet ki a kreativításunkra, azaz így új ötletekkel és felismerésekkel lehetünk gazdagabbak. 

Horoszkóp: Az Ikrek, Mérleg csillagjegy szülőtteinek ásványköve.

Az ametrinhez hozzárendelhető csakra: Napfonat csakra

Ametrin ásvány karkötő