Webáruházunk megújult!

Kérdésed van? Írj nekünk bizalommal! [info@csillaggyongy.hu]

Labradorit

Labradorit ásvány hatása

A labradorit a szilikátok osztályába tartozó földpátásvány. Alapszíne szürke, melyen lehetnek fehér, lilás, kékes csíkok. Különleges tulajdonsága az ún. labradorizálás, ami a kőben lévő ikerlemezeken megtörő fény által okozott kékes, lilás, sárgás, zöldes színjáték. Ez a különleges színjáték a kőben lévő hematit, magnetit zárványoknak is köszönhető. Egyedi tulajdonságai miatt keresett és egyedülálló kő, melyet szobrok, műtárgyak és ékszerek készítéséhez szoktak felhasználni. A holdkő ásvány rokona.

 

Név eredete

 

Elnevezése a Kanadában található Labrador-félsziget nevéből ered, ahol az ásványt először 1770-ben találták meg. A legszínesebb labradoritok Finnországból származnak, melyeket spektrolitnak neveztek el. Kémiai neve: Nátrium-kalcium-alumínium szilikát.

 

Előfordulása

 

A legismertebb és legértékesebb lelőhelyei Finnországban találhatók, de jelentős mennyiségben fordul elő Kanadában, Norvégiában és Oroszország területén is.

 

A labradorit ásványnak tulajdonított pszichológiai, érzelmi gyógyhatás

 

A labradorit színpompás szívárványjátéka az álomvilág illúzióját keltik, de tulajdonképpen a valóság megtestesítője: a mindennapok színes valóságát tükrözi. Ebben a színvilágban saját bensőd sokszínűségét is felfedezheted, eszedbe juttatva életed eddigi történéseid. Ezáltal lehetőséged nyílhat érzelmi blokkjaid feloldására. A kő segíthet fellebbenteni a fátylat a valóság előtt, ezáltal megszüntetni az illúziókat.  A 12 mesterkristály egyike, az ezoteriában védelmező kőként tartják számon. Nyugtató hatásával oldhatja a feszültséget, mérsékelheti a félelmet, ösztönözheti a kreatívítást. Az ezoterikus ismeretek ásványkövének is szokták nevezni.

Életünk során számos nehéz időszakot élünk át, minden bukás mély nyomot hagyhat bennünk, aminek a helyén egy gyönyörű virág kezdhet el növekedni, hiszen minden kudarcunkból tanulhatunk, ami segít az élet értékes dolgainak megtalálásában. Ha felismered a csalódások tanításait, és az élettapasztalatod örök részévé teszed, egy új életszakasz kezdődhet az életedben. Olyan célokat tűzhetsz ki melyek a testi-lelki-szellemi egyensúlyodat szolgálják az életminőséged javulásával, megvalósításukban pedig a ez az ásványkő igazi segítőd lehet.

Horoszkóp: A Bak, Halak, Vizöntő csillagjegy szülőtteinek ásványköve.

A labradorithoz hozzárendelhető csakra: Szívcsakra

Labradorit ásvány karkötő, fülbevaló7termék17

Norvég labradorit

2 500 Ft

Labradorit karkötő

3 600 Ft

7 csakra norvég labradorit karkötő

3 000 Ft