Kérdésed van? Írj nekünk bizalommal! [info@csillaggyongy.hu]

Garancia

A 151/2003 Kormányrendelet alapján minden olyan termékre, melynek eladási ára 10000 Ft vagy az alatti, kötelező, jogszabályból eredő jótállás nem vonatkozik.

A vásárlót ugyanakkor megilletik a szavatossági jogok (kellék- és termékszavatosság).

Kellékszavatosság érvényesíthető a termék azon hibája esetén, mely a termék átadásának időpontjában már létezett.

Igy például a kellékszavatosság abban az esetben érvényesíthető, ha például nem azt a terméket kaptad, amit megrendeltél, illetve a szállítás során sérült a termék stb... Ha a szállítás során a termék megsérült, akkor azt csomagautomatás átvétel esetén a termék átvételekor hiba felfedezése után azonnal felénk, házhozszállítás esetén a futárnak kell jelezned, s jegyzőkönyv felvétele válik szükségessé.

Termékszavatosság esetén egy termék akkor minősül hibásnak, ha az nem felel meg a forgalomba hozatalakor hatályos minőségi követelményeknek vagy, ha nem rendelkezik a gyártó által adott leírásban szereplő tulajdonságokkal.

Fontos, hogy termék- és kellékszavatossági igényeddel egyszerre, egymással párhuzamosan nem élhetsz.


Termékeinkre a szavatossági igény az alábbi esetekben nem érvényesíthető:

    • Az ásványok a természet ajándékai, minden ásványszem egyedi tulajdonságokkal (mintázat, színárnyalat, méret, átlátszóság, zárványok mértéke, foltok) rendelkezik. Ebből adódóan a termékről készült képek csak tájékoztató jellegűek, minden termék egyedi darab, azaz az adott karkötő méretétől függően a honlapon látható termékképhez képest a mintázatban és a gyöngyszemek átmérőjében lehetnek apró eltérések. Kérjük, ezt a tényt megrendelés esetén mindenképpen vedd figyelembe.

A honlapon szereplő termékképek színárnyalatait nagyban befolyásolja a vásárló képernyőjének minősége, felbontása, fényerő-kontraszt beállításai, valamint a használt grafikai (képmegjelenítő) szoftver beállításai.

    • A használati utasításban felsoroltak ellenére a vásárló hibájából eredő, a nem rendeltetésszerű használatból következő sérülés, hiba, törés, szakadás.

    • Mindennapos használatuk következtében fellépő természetes elhasználódás, elszíneződés, karcolás, kopás, - beleértve a festett/lakkozott gyöngyök felületének kopását, színének elhalványulását, a természetes ásványok bőrrel, erős napfénnyel, vízzel, hővel való érintkezés hatására történő változását, a fémötvözetek elszíneződését.
    • Vegyi anyagok (szappan, parfüm, testápoló, mosó- ás mosogatószer, krém, egyéb kozmetikai termékek és tisztítószerek) által okozott elszíneződés, károsodás.
    • A rendelés során helytelen csukló méret megadása.

Amennyiben a megrendelés során rossz méretet adsz meg, vállaljuk az ékszer kicserélését, de ebben az esetben a termék biztonságos csomagolásban történő oda-vissza szállításának díja téged terhel. Utánvétes csomagként visszaküldött terméket nem áll módunkban átvenni.
Az átfűzött termék visszaszállításának díját előzetes egyeztetés után kérjük átutalni.
Ha rossz méretben készül el a termék, vállaljuk a megrendelt termék cseréjét a szavatosság törvényi keretein belül.


ELÁLLÁSI JOG

A vásárlót megilleti az elállás joga, azaz a megrendelt termék átvételétől számított 14 napon belül a terméket visszaküldheted. Ez azt jelenti, hogy átvétel után megtekintheted a terméket, de azt nem veheted „használatba”, azaz azt nem viselheted. Az elállási jogodat a határidőn belül, a számunkra küldött szándéknyilatkozattal érvényesítheted.

Ezt követően a megrendelt terméket legkésőbb az elállási nyilatkozatának közlésétől számított 14 napon belül biztonságos, a termék védelmét ellátó csomagolásban van lehetőséged visszaküldeni. Viszont mielőtt ezt megtennéd, kérlek a visszaküldés módjával és várható idejével kapcsolatban vedd fel velünk a kapcsolatot. Fontos kiemelnünk, hogy elállás esetén a visszaküldés költségét a vásárló viseli, így utánvétes csomagot nem áll módunkban átvenni. Ha a termék sérülten érkezik vissza, s ez a sérülés nem a szállítás során keletkezett, az emiatt bekövetkező értékcsökkenés költségét a vásárló köteles megtéríteni.


Javítás vállalása

Garancia alá nem tartozó javítást térítési díj ellenében kérheted. Ebben az esetben az oda- és visszaszállítás díja, valamint az előre egyeztetett javítási díj a megrendelőt, azaz Téged fog terhelni. A javítást csak akkor kezdjük el, ha a javítás és a visszaküldés díját átutaltad. Utánvétes csomagot nem áll módunkban átvenni.