Kérdésed van? Írj nekünk bizalommal! [info@csillaggyongy.hu]

Fekete színű ásványok


A fekete szín szimbolikus jelentése címszavakban:

 

 

erő, szexualitás, kifinomultság, elegancia, gazdagság, rejtély, gyász, halál

 

 

Fekete színű ásványok:

 

 

hematit, ónix, obszidián, fekete turmalin, lávakő

 

 

Tudnivalók a fekete színről és a fekete színű ásványokról és hatásukról

 

A fekete szín a sötétség, a káosz, a világűr, a titokzatos mélység, a rejtély jelképe. A szégyen, a lemondás, a szomorúság színe, a gyász kifejezője (a nyugati kultúrákban).  Számos hagyomány, vallás ezt a színt az alvilághoz, a pusztuláshoz társítja: a hinduizmusban az isteni energia pusztító hatásának lehetőségét jelenti, a kereszténységben a bűn, a Pokol, a rombolás jelképe. Az ókori mitológiai történetekben az alvilág isteneihez társították.  Sokszor a rejtélyre is asszociál, amit a félelemmel és az ismeretlennel kötnek össze (jó példák erre a világűr, a fekete lyukak).  A mágiához és a boszorkánysághoz is ezt a színt társítják, gondoljunk csak a „fekete mágiára” vagy a fekete macskát körbe lengő babonára.  Ugyanakkor párosulhat hozzá erő, tekintély, elegancia (fekete Mercedes, fekete limuzin, fekete papi öltözet, fekete zakó). Viszont van ennek a színnek is pozitív jelentése: a termékeny föld színe például fekete, illetve vannak közöttünk olyanok, akikre a fekete szín nyugtató hatással van. 

Akik a fekete szín szeretik, azok sokszor ilyen színű tárgyakkal veszik körbe magukat, számukra a bonyodalmak, a „rend” nélkülözése gyakori jelenség.  Világunk nem lehet csak fekete és fehér, mindannyian szeretjük színesben látni a környezetünket, épp ezért is a túl sok fekete szín szomorúvá, és magányossá tehet minket.  Ugyanakkor öltözködésünk egyik alapszíne a fekete, hisz karcsúsít és örökké divatos. Kellő mértékben használva elegánsnak, magabiztosnak és rejtélyesnek tűnhetünk.

A fekete színre elsősorban akkor vágyakozunk, amikor valamilyen váratlan, traumatikus élményen esünk túl (rossz hír, csalódás). Ilyenkor gyakran érezzük magunkat csüggedtnek, levertnek, a fekete szín viszont segíthet lenyugodni, békét találni, figyelmünket belső világunkra koncentrálni, és megtalálni magunkban azokat a rejtett energiatartalékokat, melyek egy új fejezet nyitását teszik lehetővé az életünkben.

A fekete színt válasszuk akkor, ha gyökeres változtatásra szánjuk rá magunkat, vagy ha egy csalódáson vagy túl, amikor stabilitásunk, kitartásunk ösztönzésére van szükség.  Határozott, céltudatos fellépésünk erősítéséhez kiváló választás egy fekete színű ásványkarkötő.


 

FEKETE SZÍNŰ ÁSVÁNYT TARTALMAZÓ ÁSVÁNY KARKÖTŐK ÉS FÜLBEVALÓK


64termék
ÚJ

Lávakő karkötő (10 mm)

3 550 Ft
ÚJ

Lávakő karkötő szerpentinnel és fém gyönngyel

4 000 Ft
ÚJ

Ónix, szerpentin kvarc és hematit karkőtő (6 mm)

3 550 Ft
ÚJ

Ónix, szerpentin kvarc és hematit karkőtő (6 mm)

3 550 Ft
ÚJ

Ónix és hematit karkötő (6 mm)

3 400 Ft
ÚJ

Ónix karkötő szivacskorallal és lótusz medállal

4 250 Ft

Ónix karkötő kagylóhéjjal és lótusz medállal 8/10 mm

4 000 Ft

Ónix karkötő angelittel és Tensha gyönggyel

4 200 Ft

Ónix karkötő Swarovski -és Tensha gyönggyel

4 200 Ft

Panda achát és ónix ásvány karkötő

3 950 Ft

Ónix karkötő Swarovski -és Tensha gyönggyel

4 200 Ft

Ónix ásvány karkötő

3 200 Ft

Fazettált ónix karkötő

3 400 Ft