Kérdésed van? Írj nekünk bizalommal! [info@csillaggyongy.hu]

Narancssárga színű ásványok


     

A narancssárga szín szimbolikus jelentése címszavakban:

 

 

Energia, egyensúly, lelkesedés, melegség, élénkség, barátság, öröm

 

Narancssárga színű ásványok:

 

 

karneol, napkő, achát

 

 

Tudnivalók a narancssárga színről és a narancssárga színű ásványokról és hatásukról:

 A narancssárga átmeneti szín a piros és a sárga között: jelöli a szellem és a libidó egyensúlyát, illetve egyesíti magában a piros szenvedélyét és a sárga vidámságát.  A Távol-Keleten a szeretet és a boldogság színe. A buddhista szerzetesruha színeként a láng, a tűz, a megvilágosodás fénye, az isteni szeretet kinyilatkoztatása. A hinduizmusban az isteni Krisnát általában sárga vagy sárga narancsba öltöztetve ábrázolják. A zsidó hagyományban a ragyogás és a pompa színe.  A középkorban a bujaság, az egyéni dicsőség és a hűtlenség kifejezője.

Európában és Észak-Amerikában a szórakozás színe: a görög és római mitológiában a bor, a szőlő, és a szórakozás isteneit (Dionüszosz, Bacchus) narancssárga öltözékben ábrázolták. A bohócoknak is narancssárga parókájuk van.

Az ősz és az aratás színe, a logókban és a címerekben az elkötelezettség és az erő jelképe.

A narancssárga az a szín, amit gyenge fényviszonyok mellett a legkönnyeben lehet látni, így a láthatóság és a figyelmeztetés színe is: gondoljunk csak itt a láthatósági mellényekre, a repülőgépek fekete dobozára, a mentőruhákra és a bójákra.

Az emberi szem számára a narancssárga a forróság érzetét kelti, de ez nem olyan drasztikus hatású, mint a piros színnek.  Általában a boldogsággal, a napsugarakkal és melegséggel hozzák összefüggésbe.  A narancssárga szín életerőt, lelkesedést, kreativitást, vidámságot és izgatottságot sugall.

A narancssárga ásványokat használjuk bátran, ha félelmünk irracionális, például alaptalan szégyenérzetből fakad. Segíthet olyan helyzetekben is, amikor úgy érezzük, hogy hiányzik valami az életünkből, s ennek felismerésében nyújthat támogatást. Egy narancs ásványkarkötővel több szenvedély és harmónia csempészhető egy párkapcsolatba.  A narancssárga kristályok a barátságot, az otthont is szimbolizálják, azaz velük sosem fogod magad egyedül érezni.


NARANCSSÁRGA SZÍNŰ ÁSVÁNYT TARTALMAZÓ ÁSVÁNY KARKÖTŐK


7termék 17

7 csakra lávakő karkötő

3 950 Ft

Sávos karneol karkötő Swarovski gyönggyel

4 200 Ft