Kérdésed van? Írj nekünk bizalommal! [info@csillaggyongy.hu]

Achát

Achát ásvány hatása

 

 

Az achát egy féldrágakő, különböző kvarcoknak réteges összetétele, amely a természetben metamorf és vulkanikus kőzetekben szinte minden színben megtalálható, többnyire szürke, kékesszürke, zöldesszürke, szürkésfehér, barna csíkozással illetve enyhén átlátszó formában. A kvarcok családján belül a kalcedon csoport egyik kiemelkedő tagja.

Gyakran nagy geodaként bukkanhatunk rá, és mivel rendkívül jól megmunkálható ásvány, ezért ékszerek, amulettek, medálok is gyárthatók belőle.

Az egyik leggyakrabban fellelhető ásvány, mely szalagos csíkozott sávjairól lehet leginkább felismerni.  Mikrokristályos szerkezete laza, porózus rétegekből áll, így utólag is jól színezhetők. A színezés eredményeképpen találkozhatunk például vörös, fekete, lila, zöld, illetve különböző árnyalatú achátokkal.

 

Az achát ásvány változatai

 

Nagyon sok achátváltozat létezik, viszont közöttük vannak olyanok is, melyek csak a nevükben achátok. A legismertebb achátok:

Botswana achát, csillagachát, csipkeachát, dendrites achát, faachát, mohaachát, tűzachát.

 

Név eredete

 

Az ásvány nevének eredete a Szicília szigetén található ókori Achates (ma Drilló Sziciíia) folyó elnevezéséből ered, ahol állítólag először találták meg.

 

Előfordulása

 

Mostanában a legnagyobb lelőhelyei Brazíliában, Dél-Afrikában,  Mexikóban,  Urugvayban illetve az USA-ban lelhetők fel.

 

Az achát ásványnak tulajdonított pszichológiai, érzelmi gyógyhatás

 

Az achát egyik legfontosabb gyógyhatása az önbizalmunk erősítésében, a félelmeink leküzdésében való segítség lehet.  Ezáltal hozzájárulhat a depressziós hangulatunk elmulasztásához, illetve az öröm - és boldogságérzetünk fokozásához.

Oldhatja a belső feszültséget, mellyel biztonságérzetünk erősödését érthetjük el.  Békét ls biztonságot hozhat az életünkbe, miközben segíti az összpontosítást és a problémamegoldást. Ez a kristály fokozhatja a szellemi tevékenységet, ezáltal mindennapi életünk során a figyelmünk koncentrációjában érhetünk el javulást. Támogatja a változást, céljaink eléréshez bátorságot és kitartást ad, miközben arra ösztönöz, hogy adottságainkat bátran használva legyünk kreatívak, optimisták, szeretetteljesek és termékenyek.

Achát fajták hatása

 

Botswana achát: A világon egyedül a dél-afrikai Botswanában található meg. Azok számára ajánlott ez az achát típus, akik le szeretnének szolni a dohányzásról. Segíti a problémák megoldását, fejleszti a kreativítást.

Csillagachát: Az átalakulást és az átváltozást segíti elő.  Akik egy cél elérése érdekében szeretnének változást az eéletükben, azok bátran viselhetik ezt az achát változatot.

Kék csipkeachát: kalcedon.  Ha időnként nehezedre esik a szavak, mondatok formálása, mert új helyzetek, váratlan akadályok felbukkanása miatt leblokkolsz, akkor ennek feloldásában ez az achát fajta segítőtársad lehet.

Dendrites achát: A bőség, gazdagság, jólét és boldogság köve. A lelki eredetű problémák megoldásában segíthet, miközben békét és nyugalmat hoz életünkbe.

Mohaachát: A kiegyensúlyozottásg és a gazdagság köve. Segít abban, hogy mindenben találjunk valamilyen pozitívumot, és abban is, hogy folyamatosan változó környezetünkhöz a lehető legoptimálisabb mértékben alkalmazkodjunk.  

Tűzachát: Erősíti a nyugalmat, bátorságot ad, miközbena mérsékli a félelemérzetet. Serkenti a szexualitást és az önvizsgálatot, belső problémáink feltárását.

Zöld achát: Növeli a lelki, érzelmi és mentális rugalmasságot, támogatja a döntéshozatalt. Hasznos lehet vitás helyzetek, konfliktusok megszüntetésében.

 

Horoszkóp: Az Ikrek, Rák, Szűz csillagjegy szülötteinek ásványköve.

Az acháthoz hozzárendelhető csakra: Szexcsakra, szívcsakra

Achát ásvány karkötő8termék 18

Panda achát és ónix ásvány karkötő

3 950 Ft

Mohaachát karkötő kagylóhéjjal

4 250 Ft