Webáruházunk megújult!

Kérdésed van? Írj nekünk bizalommal! [info@csillaggyongy.hu]

Achát

Achát ásvány hatása

 

 

Az achát egy féldrágakő, különböző kvarcoknak réteges összetétele, amely a természetben metamorf és vulkanikus kőzetekben szinte minden színben megtalálható, többnyire szürke, kékesszürke, zöldesszürke, szürkésfehér, barna csíkozással illetve enyhén átlátszó formában. A kvarcok családján belül a kalcedon csoport egyik kiemelkedő tagja.

Gyakran nagy geodaként bukkanhatunk rá, és mivel rendkívül jól megmunkálható ásvány, ezért ékszerek, amulettek, medálok is gyárthatók belőle.

Az egyik leggyakrabban fellelhető ásvány, mely szalagos csíkozott sávjairól lehet leginkább felismerni.  Mikrokristályos szerkezete laza, porózus rétegekből áll, így utólag is jól színezhetők. A színezés eredményeképpen találkozhatunk például vörös, fekete, lila, zöld, illetve különböző árnyalatú achátokkal.

 

Az achát ásvány változatai

 

Nagyon sok achátváltozat létezik, viszont közöttük vannak olyanok is, melyek csak a nevükben achátok. A legismertebb achátok:

Botswana achát, csillagachát, csipkeachát, dendrites achát, faachát, mohaachát, tűzachát.

 

Név eredete

 

Az ásvány nevének eredete a Szicília szigetén található ókori Achates (ma Drilló Sziciíia) folyó elnevezéséből ered, ahol állítólag először találták meg.

 

Előfordulása

 

Mostanában a legnagyobb lelőhelyei Brazíliában, Dél-Afrikában,  Mexikóban,  Urugvayban illetve az USA-ban lelhetők fel.

 

Az achát ásványnak tulajdonított pszichológiai, érzelmi gyógyhatás

 

Az achát egyik legfontosabb gyógyhatása az önbizalmunk erősítésében, a félelmeink leküzdésében való segítség lehet.  Ezáltal hozzájárulhat a depressziós hangulatunk elmulasztásához, illetve az öröm - és boldogságérzetünk fokozásához.

Oldhatja a belső feszültséget, mellyel biztonságérzetünk erősödését érthetjük el.  Ez a kristály fokozhatja a szellemi tevékenységet, ezáltal mindennapi életünk során a figyelmünk koncentrációjában érhetünk el javulást.

Horoszkóp: Az Ikrek, Rák, Szűz csillagjegy szülötteinek ásványköve.

Az acháthoz hozzárendelhető csakra: Szexcsakra, szívcsakra

Achát ásvány karkötő3termék13

Panda achát és ónix karkötő

2 650 Ft