Kérdésed van? Írj nekünk bizalommal! [info@csillaggyongy.hu]

Tejkvarc

Tejkvarc hatása

A tejkvarc (vagy hókvarc) a hegyikristály ki nem kristályosodott, tejfehér színű változata. Általában a sok zárvány miatt átlátszatlan, vékonyabb felületrészen esetleg átlátszó is lehet.

Az ásvány érzelmi, mentális és pszchológiai hatása megegyezik a hegyikritállyal, viszont gyógyító hatását lassabban fejtheti ki, így ajánlott a huzamosabb időszakon át tartó viselése.

A hókvarc támogatja a negatív, káros energiák semlegesítését, elősegíti a lelki megnyugvást, megbékélni a múlttal, feldolgozni a traumákat, meszüntetni a régmúlthoz köthető zavaró és fájdalmas terheket, hiedelmeket. A kristály arra ösztönöz, hogy az árnyékból lépjün ki a fényre annak felismerésére, hogy van választásunk, így céljaink sem álmok. Növeli tudatosságunkat, indukálja az együttműködési készséget, az empátiát és az elengedést. Segíthet abban is,  az életünkben adódó lehetőségeket észrevegyük, és növeli az önbizalmunkat, hogy élni is tudjunk azokkal. 

A tejkvarc karkötő a hegyikristályhoz hasonlóan meditáció során, a koronacsakra energetizálására az egyik legjobb eszköz. Viselésük során szem előtt kell tartanunk, hogy a tejkvarc gyöngyök színe tartós fény hatás következtében megfakulhat.

Az ásvány vásárlásánál nagyon figyelnünk kell, mert néhány helyen tejkvarcot próbálnak eladni fehér jade név alatt. A kettő között az a különbség, hogy a tejkvarc nem egészen fehér, hanem a felületén itt-ott kisebb átlátszó foltok láthatók, felülete pedig simább és fényesebb.

Horoszkóp: Bak, Halak, Ikrek, Mérleg, Oroszlán, Rák csillagjegy szülőtteinek ásványköve.

A tejkvarchoz hozzárendelhető csakra: Koronacsakra

Tejkvarc ásvány karkötő4termék 14
ÚJ

Ametiszt, lepidolit, aura kvarc és tejkvarc karkötő

5 000 Ft