Kérdésed van? Írj nekünk bizalommal! [info@csillaggyongy.hu]

Karneol

 

Karneol ásvány hatása

 

 

A karneol a kalcedon narancsos vöröses színű változata. Színét a vastartalmának köszönheti. Amikor kezünkbe veszünk egy karneolt, fénye és színe miatt könnyen a napnyugták narancsvörös színű ragyogása juthat az eszünkbe. Már az ókori Egyiptomban is felhasználták ékszerek, pecsétek és dísztárgyak készítésére. A karneol karkötő kinézete alapján a nyári naplementék sárgás-vöröses fénysugarainak ragyogó látványára asszociálhatunk, így az ásványból készült ékszer az alkonyat kedvelőinek garantáltan elnyeri a tetszését.


Név eredete


Elnevezése a latin cerasus (cseresznye) szóból ered. Később carneolumnak is hívták, ami magyarul hússzínű drágakövet jelent.


Előfordulása


Legfontosabb lelőhelyei: Brazília, Uruguay, India, Oroszország


A karneol ásványnak tulajdonított pszichológiai és érzelmi hatás


Az ókorban a balesetek, tragédiák megelőzését elősegítő védőkőként használták. Úgy gondolták, hogy aki karneolt visel, az távol tartja magától a rossz szellemeket, a kellemetlen történéseket, egyúttal bátorságot és önbizalmat ad. Segíthet az akadályok leküzdésében, a hétköznapi gondjaink megoldásában. Vitalizáló hatását nemcsak magunkkal kapcsolatban érehetjük, hanem párkapcsolati problémák megoldásában segítségünkre lehet. Fokozhatja az érzelmeket, a "női megérzést", növelheti a nemi vágyat, segíthet higgadtabbnak, megértőbbnek lenni társunk felé.

Ha fásult vagy csüggedt vagy, a karneol viselése számodra mindenképpen ajánlott.

 

Horoszkóp: A Kos, Oroszlán, Skorpió és Vizöntő csillagjegy szülötteinek ásványköve.

A karneol ásványhoz hozzárendelhető csakra: Szakrális csakra

A kőről további információk és érdekességek a Wikipédia és a mindat.org oldalakon olvashatók.

 

Karneol ásvány karkötő4termék 14

7 csakra lávakő karkötő

3 950 Ft

Sávos karneol karkötő Swarovski gyönggyel

4 200 Ft