Kérdésed van? Írj nekünk bizalommal! [info@csillaggyongy.hu]

Dumortierit

 

Dumortierit hatása

 

A dumortierit egy ritkán előforduló, viszont első pillanatra is lenyügőző ásvány. Ennek az üvegszerűen ragyogó felületű kőnek a színe legtöbbször kék, liláskék, halványkék. Színe miatt összekeverhető a szodalit és a lápisz lazuli (lazurkő) ásványkövekkel.

Neve a francia palentológusról, Dumortier-ről kapta, aki az ásványt 1881-ben Franciaországban találta meg.

Viszonylag magas alumíniumtartalma miatt felhasználják szigetelőanyagként laboratóriumi eszközök gyártása során. Emellett ékszerek, szobrok alapanyagaként is szolgál.

Fóbb lelőhelyei: Brazília, Madagaszkár, Franciaország.

A dumortieritnek tulajdonított érzelmi gyógyhatás alatt a kő idegrendszerre kifejtett nyugtató hatását szokták kiemelni. Segítségével javulhat a összpontosítás, fokozhatja az agy tevékenységét, a szabadság érzetünket, és lazábbnak és kiegyensúlyozottabbnak érezhetjük magunkat. Igy az ásvány viselése minden olyan tevékenység és munkakör esetén ajánlott, ahol tartósan szükséges koncetrálnunk (iskolás tanulók, hivatásos gépkocsivezetők). Nyugtat és ellazít, enyhíti a szressz és a belső nyugtalanság panaszait. Aki dumortierit karkötőt visel, az általa a rosszkedv, a félelelem és a szorongás enyhülését is megtapasztalhatja. A kristály támogatja a rössz gondlatok törlését, és a pozítiv eszmék stimulását, így ösztönözve a bőség, siker és boldogság útjára való lépéseket.

 

Horoszkóp: Az Oroszlán csillagjegy szülötteinek ásványköve.

A dumortierithez hozzárendelhető csakra: Homlokcsakra, torokcsakra

Dumortierit ásvány karkötő


 


10termék 110

Dumortierit, kékkvarc és K2 karkötő

4 350 Ft

Howlit karkötő dumortierittel és oroszlán gyönggyel

4 200 Ft