Webáruházunk megújult!

Kérdésed van? Írj nekünk bizalommal! [info@csillaggyongy.hu]

Csaroit (Charoit)

Csaroit ásvány hatása

A csaroit ritka kőzetátalakuláson átesett kálium - földpát, épp emiatt több ásványból álló ásványegyüttes, melyben a lila színű csaroiton kívül fehér földpát, fekete egirin stb.  is megtalálható. Lila színe és gyöngyszerű fénye alapján könnyen felismerhető ez az egyedi ásvány. A drágább ásványok közé tartozik, ennek ellenére kedvelt és keresett. Ékszerek (karkötőket, nyakláncokat) készítéséhez használják fel.

 

Név eredete

 

Elnevezése a Szibériában található Chara folyóhoz köthető. Valószínűleg már 1940-ben is felfedezték, ám ekkor még tévesen más ásványként határozták meg. 1978-ban újból rábukkantak, ekkor kapta meg a csaroit nevet.

 

Előfordulása

 

Kizárólag az Oroszországhoz tartozó szibériai Jakutföldön bányásszák.

 

A csaroit ásványnak tulajdonított pszichológiai, érzelmi gyógyhatás

 

A csaroit az átalakulás köve, a 12 mesterkristály egyike. A viselését különösen azoknak szokták ajánlani, akik megmagyarázhatatlannak tűnő, nehezen definiálható félelemmel küzdenek. Életünk során előfordulhatnak olyan változások, események, amire félelemmel reagálunk, de annak okát tudatosan magunk sem ismerjük. A kő ebben segíthet, azaz felszínre hozhatja a belső félelmeinket, lehetőséget teremtve annak megszüntetésére a kiváltó okok megismerése által.  Támogathatja az önelfogadást, javíthatja az intuíciót, az alvás minőségét, erősítheti a tetterőt. Arra ösztönöz, hogy valósítsuk meg a szív harmoniáját, azaz lépjünk a feltétel nélküli szeretet megismerésének ösvényére. Úgy tartják, segít kapcsolatba lépni az angyalokkal.

Horoszkóp: A Nyilas, Skorpió csillagjegy szülötteinek ásványköve.

A csaroithoz hozzárendelhető csakra: Szívcsakra

Csaroit ásvány karkötő