Kérdésed van? Írj nekünk bizalommal! [info@csillaggyongy.hu]

Csaroit (Charoit)

Csaroit ásvány hatása

A csaroit ritka kőzetátalakuláson átesett kálium - földpát, épp emiatt több ásványból álló ásványegyüttes, melyben a lila színű csaroiton kívül fehér földpát, fekete egirin stb.  is megtalálható. Lila színe és gyöngyszerű fénye alapján könnyen felismerhető ez az egyedi ásvány. A drágább ásványok közé tartozik, ennek ellenére kedvelt és keresett. Ékszerek (karkötőket, nyakláncokat) készítéséhez használják fel. A csaroit karkötő azok számára mindenképpen ajánlott, akik a belső látás képességét és az intuícióik erősítését tűzték ki célul. (az orosz chari szó magyarul varázslatot, mágiát jelent)

 

Név eredete

 

Elnevezése a Szibériában található Chara folyóhoz köthető. Valószínűleg már 1940-ben is felfedezték, ám ekkor még tévesen más ásványként határozták meg. 1978-ban újból rábukkantak, ekkor kapta meg a csaroit nevet. Szinonimanevei: karoit, kaorit.

 

Előfordulása

 

Kizárólag az Oroszországhoz tartozó szibériai Jakutföldön bányásszák.

 

A csaroit ásványnak tulajdonított pszichológiai, érzelmi gyógyhatás

 

A csaroit az átalakulás köve, a 12 mesterkristály egyike. A viselését különösen azoknak szokták ajánlani, akik megmagyarázhatatlannak tűnő, nehezen definiálható félelemmel küzdenek. Életünk során előfordulhatnak olyan változások, események, amire félelemmel reagálunk, de annak okát tudatosan magunk sem ismerjük. A kő ebben segíthet, azaz felszínre hozhatja a belső félelmeinket, lehetőséget teremtve annak megszüntetésére a kiváltó okok megismerése által.  Támogathatja az önelfogadást, javíthatja az intuíciót, az alvás minőségét, erősítheti a tetterőt. Arra ösztönöz, hogy valósítsuk meg a szív harmoniáját, azaz lépjünk a feltétel nélküli szeretet megismerésének ösvényére. Úgy tartják, segít kapcsolatba lépni az angyalokkal. Hatékony segítség lehet, ha nem tudunk aludni, viszont ha ez mégis sikerül, akkor az álmok értelmezésében is számíthatunk rá, így akár megtalálhatjuk egy probléma megoldásának kulcsát, és a helyes döntést is.

Horoszkóp: A Nyilas, Skorpió csillagjegy szülötteinek ásványköve.

A csaroithoz hozzárendelhető csakra: Szívcsakra

Csaroit ásvány karkötő