Kérdésed van? Írj nekünk bizalommal! [info@csillaggyongy.hu]

Gabbró (Indigó gabbró)

 

A gabbró olyan mélységi magmás kőzet, ami a Föld mélyén megrekedt bazaltos magma kristályosodása révén keletkezett.  Bolygónk nagy részét borító óceánok kérge is vulkáni tevékenység során alakult ki, nagy részét főleg gabbró alkotja.  A magas vas- és magnéziumtartalmú kőzet felszínének színe sötétszürke illetve fekete, amit világos illetve sötétzöld foltok tarkítanak. 

 

 

Indigó gabbró

 


Az indigó gabbró az ékszeriparban népszerű alapanyag. A gabbronitnak is nevezett kő színe fekete, amin szürke színű mintázat figyelhető meg.  Csillogó felszínének ragyogását a földpát tartalmának köszönheti. A kőzet a földpátokon kívül további ásványokat, így például olivint, magnetitet, piritet és szerpentint  is tartalmaz. Az indigó gabbrót misztikus merlinitnek is hívják bár semmi köze a merlinithez, hisz egész más a két kőzet összetétele és színe is. Legjelentősebb lelőhelye Madagaszkáron található.  Magyarországon a Bükkben, az Eger melletti Szarvaskőnél találkozhatunk gabbróval.


Az indigó gabbrót misztikus hatású kőnek tartják, ami rendkívüli segítséget nyújthat önmagad megismerésére. Segítségével feltárhatod a tudatalatti mögött lévő belső világodat, így rávilágíthat mindazon belső tudásra, ami önmagad megismeréséhez szükséges. Támogathat abban a törekvésben is, hogy rámutat azokra a mélyen gyökerező problémákra és mintákra, melyek tudat alatt befolyásolják az életedet, miközben létezéséről nem is volt fogalmad.  Az indigó gabbró energiája hidat képez a tudatos és tudatalatti éned között, miközben elősegítheti nemcsak az álmok helyes értelmezését, hanem a valós igazság megtalálása által ösztönzi az új előkészítését,  az újrakezdést, valamint saját céljaid, szükségleteid és határaid felismerését is.

Horoszkóp: A Nyilas csillagjegy szülötteinek ásványköve.

A gránát ásványhoz hozzárendelhető csakra: Szívcsakra

 

Indigó Gabbró ásvány karkötő1termék 11

Indigo Gabbro karkötő hegyikristály angyallal

4 250 Ft