Kérdésed van? Írj nekünk bizalommal! [info@csillaggyongy.hu]

Kianit

Kianit hatása

A kianit ritkán előforduló, lenyűgözően égszínkék színű, alumínium szilikátok közé tartozó ásvány rendkívül ellenálló a külső környezeti hatásoknak.  Zöld, tintakék, szürkésfehér és színtelen, áttetsző színárnyalatú változatai is lehetnek. Az égszínkék színárnyalatú kő felülete gyöngyház fényű. Szerkezete lemezes, és ridegsége miatt könnyen hasad, mindezeknek köszönhetően a csiszolása sem egyszerű feladat. Ékszerek mellett porcelánból készült műtárgyak, vázák készítésekor is felhasználják. Drágakő minőségű, kék színű változatát ékkőnek csiszolják. A kianit karkötő nemcsak egye dekoratív, szemet elbűvóló karkötő, hanem viselője megtapasztalhatja  azt az ékszer által sugárzott harmónikus nyugalmat, ami támogathatja az életfeladatunk megtalálását és beteljesítését. Igy a kianit ékszer viselése segíthet, hogy ráleljünk a belső középpontunkra, és onnan szemlélve az eseményeket helyes döntéseket hozzunk.

 

Név eredete

 

Az ásvány neve a görög küanosz (sötétkék) szóból ered, illetve a ciánkék (égszínkék) szóból is származtatható, utalva a kianit jellegzetes égszínkék színezetére. Másik elnevezése a disztén, ami a görög "disz" = kettős és a "sztenosz" = erő szavak kombinációja.

 

Előfordulása

 

Jelentős lelőhelyei: Brazília, Olaszország, USA, Kenya, India

 

A kianit ásványnak tulajdonított pszichológiai, érzelmi gyógyhatás

A kianit az egyensúly köve, a bennünk áramló különböző energiák között teremthet összhangot. Segítheti az önkontrollt, az önkifejezést és a kommunikációt, megszüntetheti a zűrzavart körülvevő akadályokat: feloldhatja a blokkokat, a félelmet, a kudarcot és a stresszt, eloszlathatja az illuziókat. Nyugtató hatásával kellemes ellazulást biztosíthat, elősegítve a pihentető alvást, illetve a meditációra történő ráhangolódást. Az ásvány segítheti a kreativitást, az inspirációt, az igazság megfogalmazását, és érzelemeink szavakba öntését. Viselőjét arra sarkalja, hogy legyen őszinte magával, mert csak őszinte kommunikációval, önismerettel és kellő bátorsággal lehet előre haladni. Az ásvány támogathatja spirituális útunkat, serkentihetia a tudat ébredését,  így meditáció során is hasznos lehet a tisztánlátás és az elmélyülés folyamatában.

Horoszkóp: A Bika, Mérleg csillagjegy szülötteinek ásványköve.

A kianit ásványhoz hozzárendelhető csakra: Homlokcsakra, Torokcsakra

 

Kianit ásvány karkötő