Webáruházunk megújult!

Kérdésed van? Írj nekünk bizalommal! [info@csillaggyongy.hu]

Howlit

 

Howlit hatása


A howlit kalcium-magnézium-karbonát tartalmú, tömör mikrokristályos halmazokban előforduló, nem átlátszó szilikát ásvány. Könnyen felismerhető, hisz színezete matt fehér, piszkosfehér, illetve elefántcsont színű legtöbbször barna vagy fekete erezettel tarkítva. Magas porozítása miatt kiválóan festhető, s ha a színező anyag zöldeskék, akkor az ilyen színű howlitot nevezzük türkinitnek. Emellett dísztárgyak, ékszerek készítésekor használják fel.


Név eredete


Elnevezése Henry How kanadai geológus, kémikus nevéből ered, aki elsőként fedezte fel a különleges szép és egyedi ásványt. Szokták megnezitnek is nevezni, ami viszont téves, hiszen annak ellenére, hogy a howlit és a magnezit külsőleg rendkívüli hasonlóságot mutathat, kémiai összetételükben lényeges a különbség: előbbiben magas a kalciumtartalom, utóbbiban pedig a magnézium mennyisége jelentős, ahogy azt a kő neve is tükrözi.


Előfordulása


A howlit legtöbbször magmás és üledékes kőzetekben fordul elő más ásványokkal (például kalcit, kősó, anhidrit). Legfőbb lelőhelyei: Brazília, USA, Kanada, Mexikó, Németország


A howlit ásványnak tulajdonított pszichológiai, érzelmi gyógyhatás


A howlit gyógyhatásai közül legtöbbször a nyugtató hatását emelik ki. Olyan kő, amely segíthet oldani a feszültséget, az érzelmek zavaros tengerének hullámait csillapíthatja, ezáltal életünk hajója egy csendesebb, kiszámíthatóbb óceánon folytathatja kalandokkal és fordulatokkal teli életét. Támogatást nyújthat kiélezett helyzetekben, hogy megőrizzük hidegvérünket, megfékezzük kitörni készülő haragunkat, így ezáltal elősegítheti a döntéshozatalt, a lehetőségek közül a legmegfelelőbb kiválasztását.

Spirituális körökben lazító hatása miatt meditációhoz ajánlott kő. Arra biztathat, hogy vegyük kezünkbe életünk irányítását. Erősítheti az akaratot és koncentrációt, figyelmünket félelemeikre, kellemetlen élményeinkre, megoldandó problémáinkra irányíthatja, hogy azokat feldolgozva magunk mögött hagyhassuk. Nyugtalan, álmatlan éjszakákon is segítségünkre lehet ez a kő, ha a párnánk alá rakjuk.

Horoszkóp: A Bika, Ikrek és Nyilas csillagjegy szülötteinek ásványköve.

A howlit ásványhoz hozzárendelhető csakra: Szakrális csakra, Napfonat csakra

 

Howlit ásvány karkötő16termék116
ÚJ

Matt ónix karkötő howlittal és fazettált hematittal

2 800 Ft
ÚJ

Matt szodalit karkötő howlittal

2 800 Ft

Howlit karkötő

2 250 Ft

7 csakra howlit karkötő

2 900 Ft

Howlit karkötő szodalittal

2 900 Ft