Kérdésed van? Írj nekünk bizalommal! [info@csillaggyongy.hu]

Howlit

 

Howlit hatása


A howlit kalcium-magnézium-karbonát tartalmú, tömör mikrokristályos halmazokban előforduló, nem átlátszó szilikát ásvány. Könnyen felismerhető, hisz színezete matt fehér, piszkosfehér, illetve elefántcsont színű legtöbbször barna vagy fekete erezettel tarkítva. Magas porozítása miatt kiválóan festhető, s ha a színező anyag zöldeskék, akkor az ilyen színű howlitot nevezzük türkinitnek. Emellett dísztárgyak, ékszerek készítésekor használják fel. A howlit karkötő viselése számos előnnyel járhat: szépség, dekoratívítás, béke, harmónia, szerencse.  


Név eredete


Elnevezése Henry How kanadai geológus, kémikus nevéből ered, aki elsőként fedezte fel a különleges szép és egyedi ásványt. Szokták megnezitnek is nevezni, ami viszont téves, hiszen annak ellenére, hogy a howlit és a magnezit külsőleg rendkívüli hasonlóságot mutathat, kémiai összetételükben lényeges a különbség: előbbiben magas a kalciumtartalom, utóbbiban pedig a magnézium mennyisége jelentős, ahogy azt a kő neve is tükrözi.


Előfordulása


A howlit legtöbbször magmás és üledékes kőzetekben fordul elő más ásványokkal (például kalcit, kősó, anhidrit). Legfőbb lelőhelyei: Brazília, USA, Kanada, Mexikó, Németország.


A howlit ásványnak tulajdonított pszichológiai, érzelmi gyógyhatás


A howlit gyógyhatásai közül legtöbbször a nyugtató hatását emelik ki. Olyan kő, amely segíthet oldani a feszültséget, az érzelmek zavaros tengerének hullámait csillapíthatja, ezáltal életünk hajója egy csendesebb, kiszámíthatóbb óceánon folytathatja kalandokkal és fordulatokkal teli életét. Támogatást nyújthat kiélezett helyzetekben, hogy megőrizzük hidegvérünket, megfékezzük kitörni készülő haragunkat, így ezáltal elősegítheti a döntéshozatalt, a lehetőségek közül a legmegfelelőbb kiválasztását. Az ásvány fehér színe alapján a tisztaságot és az igazságot sugároz, szeretetre ás megbékélésre sarkal.

Spirituális körökben lazító hatása miatt meditációhoz ajánlott kő. Arra biztathat, hogy vegyük kezünkbe életünk irányítását. Erősítheti az akaratot és koncentrációt, figyelmünket félelemeikre, kellemetlen élményeinkre, megoldandó problémáinkra irányíthatja, hogy azokat feldolgozva magunk mögött hagyhassuk. Nyugtalan, álmatlan éjszakákon is segítségünkre lehet ez a kő, ha a párnánk alá rakjuk. Ösztönözheti a kitartást, a türelmet és a hatékony kommunikácót, melyek elengetetlen feltételei céljaink elérésében. 

Horoszkóp: A Bika, Ikrek és Nyilas csillagjegy szülötteinek ásványköve.

A howlit ásványhoz hozzárendelhető csakra: Szakrális csakra, Napfonat csakra

 

Howlit ásvány karkötő24termék 124
ÚJ

Hematit, howlit és szürke képjáspis (kalcit) karkötő

4 000 Ft

Howlit és "szürke képjáspis" (kalcit) karkötő

3 900 Ft

Howlit ásvány karkötő

3 650 Ft

7 csakra howlit karkötő

4 100 Ft

Matt ónix karkötő howlittal és fazettált hematittal

4 000 Ft

Matt szodalit karkötő howlittal

4 000 Ft

Howlit ásvány karkötő szodalittal

3 950 Ft

Howlit karkötő dumortierittel és oroszlán gyönggyel

4 200 Ft

Rodonit-tulit howlittal és fém gyönggyel

4 350 Ft