Kérdésed van? Írj nekünk bizalommal! [info@csillaggyongy.hu]

Rutilkvarc

Rutilkvarc hatása

A rutilkvarc a hegyikristály olyan változata, melyben zárványként vékony titánium-oxid (rutil) szálak épültek be. A hegyikristály egy gyakori és igen népszerű ásvány, keletkezése során ritkán teljesen színtelen és átlátszó, a legtöbb esetben valamilyen korábban keletkezett anyagot, kristályt zár magába.

Ennek egyik ékes példája a rutilkvarc, melyben a szálak mennyisége és elrendeződése a végtelennel egyenlő. Van olyan hegyikristály, amelyben csak néhány vékony szál van, míg más kristályokba kör vagy szabálytalan sokszög alakban akár több ezer rutilszál található. Az ásványban a rutilszálak színe arany, ezüst vagy vöröses színű, néhol az erősebb szálak feketések. Ennek a változatos megjelenésnek köszönhetően a népszerűbb és keresettebb ásványok közé tartozik,  csodálatos ékszerek és marokkövek készítésére használják fel. 

Minden rutilkvarc karkötő olyan gyöngyökből áll, amelyben a rutil tűk száma, elhelyezkedése, formája és színe is eltérő lehet. Válaszd mindgi azt az ékszert, ami leginkább elnyeri a tetszésedet.

Név eredete

Elnevezése a latin rutilus (vörös) szóból ered. Vénuszhajnak, angyalhaj(kvarc)nak is szokták hívni.

Előfordulása

Ez az üvegfényű ásvány a természetben gyakori, azaz kisebb-nagyobb mennyiségben a világ számos pontján fellelhető. A legjelentősebb előfordulási helyei: Madagaszkár, Brazília, Dél-Afrika, India, Svájc

A rutilkvarcnak tulajdonított pszichológiai, érzelmi gyógyhatás

 

Az ezoterikában úgy tartják, hogy a rutilkvarc a benne lévő titánszálakkal megteremti a föld és az ég közötti kapcsolatot. Vágyaink ezen a szálon keresztül jutnak el az égi síkba, erősítve bennünk a reményt és a látomásokat. Amikor úgy érezzük, hogy megrekedt az életünk, akkor a rutilkvarc segítségünkre lehet abban, hogy figyelmünket új életcélok, ötletek felé irányítsuk, s azok megvalósításához megadja számunkra a hajtóerőként szolgáló reményt. Támogathatja az elfojtott érzelmek felszínre hozását, és javíthatja a hangulatunkat. Az ókorban a kristályt a igazság és védelem kövének nevezték, amit ma gyakran alkalmaznak meditáció során, aminek köszönhetően spirituális élményekkel, új tevekkel és célokkal, illetve életerővel lehetünk gazdagabbak.

Horoszkóp: Bika, Ikrek csillagjegy szülötteinek ásványköve.

A rutilkvarc ásványhoz hozzárendelhető csakra: Napfonat csakra, Koronacsakra

 

Rutilkvarc ásvány karkötő4termék 14

Rutilkvarc, prehnit, ametiszt és rózsakvarc karkötő

4 650 Ft

Gránát, eperkvarc, rutilkvarc és aura kvarc karkötő

5 500 Ft