Kérdésed van? Írj nekünk bizalommal! [info@csillaggyongy.hu]

Bronzit

 

 

Bronzit ásvány

 

 

A bronzit a vulkáni folyékony magma egyenletes lehűlése és megszilárdulása során keletkező ásvány. Nevét a bronzhoz hasonló barnás, fémes csillogása miatt. Barnás felületén gyakran figyelhetők meg aranyszínű, feketés és világosbarnás foltok illetve csíkok. A bazalt, andezit és gabbró tömbökbe benyúló kő magnézium- és vasszilikátok keveréke, amit már meteoritokban is megtaláltak.  Dísztárgyak, ékszerek, amulettek, tűzálló edények készítésére használják fel.  Legfontosabb lelőhelyei: Brazília, USA, Kanada, Dél-Afrika, Kína. 
A bronzit a béke és a kiegyensúlyozottság köve. Feltölti a lelket energiával, így csökkenheti a szorongást, és növelheti a vitalitást.  Segíthet a belső békénk megteremtésében, az elme lenyugtatásában, így hatása nyugtató. Támogathat abban is, hogy ne hozzunk elhamarkodottan itéletet mások feledt, hanem legynünk elnézőbbek, és mutassunk több együttérzést  és szeretetet mások felé.
Számíthatunk rá akkor is, amikor kihívást jelentő élethelyzetben az önuralom megtartása kiemelten fontos. A kő energiája határozott cselekvésre és gyors döntésekre sarkalhat. Az ezoterikában erős védőkőnek tartják, ami távol tartja a negatív energiákat és a balszerencsét.

Horoszkóp: Az Oroszlán csillagjegy ásványköve.

A bronzithoz hozzárendelhető csakra: Szexcsakra (Szakrális csakra)

Bronzit ásvány karkötő


 


6termék 16
ÚJ

Bronzit, tájképjáspis és márvány karkötő

4 250 Ft

Lávakő karkötő bronzittal

4 000 Ft