Kérdésed van? Írj nekünk bizalommal! [info@csillaggyongy.hu]

Szodalit

A Szűz csillagjegy ásványai - Szodalit

Szodalit ásvány hatása

A szodalit átlátszatlan, üvegfényű nátrium-alumínium szilikát, a szodalitcsoport névadó tagja. (Rajta kívül a szodalitcsoportba tartozik például a lazurit is.)  A kő színe kék, melyen különböző méretű és formájú fehér, szürke és zöld árnyalatú foltok találhatók. Gyakori a kék alapon megjelenő fehér erezetség is. Az ásvány jellegzetessége, hogy UV fényben fluoreszkál. Könnyen csiszolható, így ékszerek, disztárgyak, marokkövek készítésére kiválóan alkalmas. Használatuk során viszont fokozottan ügyelni kell arra, hogy savmentes környezetben viseljük és tároljuk, mert a kő savban jól oldódik. 

Név eredete

A szodalit ásvány neve az angol sodium (nátirum) szóból ered, utalva a kő viszonylag magas nátrium tartalmára. Szintén a nátriumtartalmára utal másik elnevezése, a nátriumkő is.

Előfordulása

 

Ezt az ásványt először Grönlandon fedezték fel a XIX. század elején s ekkor adtak neki nevet annak ellenére, hogy már az azt megelőző időszakokban is ismert kő volt. Ma a leginkább ismert lelőhelyei Indiában, Dél-Arfikában, Namíbiában és Kanadában találhatók. Gyakori kisérő ásványa a hematit.

A szodalit ásványnak tulajdonított pszichológiai, érzelmi gyógyhatása

Az ezoterikában a szodalitot a merészség köveként tartják számon, mert viselője számára bátorságot ad például olyan helyzetekben, amikor meg kell védenünk magunkat és álláspontunkat másokkal szemben. Segít abban, hogy elfogadjuk magunkat olyannak, amilyenek vagyunk, valamint támogatja a bűntudat elűzését és az alkotókedv növelését is, azaz egyfajta érzelmi egyensúly megteremtését próbálja meg indukálni.

Úgy tartják, hogy aki egy hosszabb időszakon át szodalitot visel, az könnyebben felismeri életében azokat a régi, folyamatosan ismétlődő elemeket, melyek jelentős hatással vannak életünkre, s utat találnak ennek megértésére és okainak felülvizsgálatára is.  Idegnyugtató kőnek is tartják, olyan magabiztonsággal elöntve a pácienst, melyben elősegítheti a gondolatok rendezését, illetve hogy cselekedeteink vágyainkkal és életcélunkkal összhangban legyenek.

A középkorban ehhez az ásványhoz a művészi hajlamok erősítő hatását kötötték. Valószínűleg ebből a korszakból származik az a máig élő hiedelem is, hogy ha szodalitot rakunk a párnánk alá, akkor az jótékony hatással van nemcsak az alvás minőségére, de megszünteti a bűntudatot és a szorongás tünetei és mérséklődnek.Szodalit ásványékszerek

Az alábbi lista alapján megtekintheted webáruházunk szodalit ásványkarkötőit, és ékszereit.


13termék 113

Szodalit karkötő akvamarinnal és Tensha gyönggyel

4 200 Ft

Szodalit ásvány karkötő (10 mm)

3 400 Ft

7 csakra szodalit karkötő

4 200 Ft

Matt szodalit ásvány karkötő

3 850 Ft

Matt szodalit karkötő howlittal

4 000 Ft

Howlit ásvány karkötő szodalittal

3 950 Ft

Szodalit karkötő epoxi gyanta medállal

4 150 Ft

Szodalit karkötő kagylóhéjjal és fém gyönggyel

4 250 Ft