Kérdésed van? Írj nekünk bizalommal! [info@csillaggyongy.hu]

Ónix (Onyx)

A Nyilas csillagjegy ásványai - Ónix

Ónix ásvány hatása

Az ónix kalcedon ásvány, az achát fekete színű változata, ebből következően tulajdonságai megegyeznek az achátoknál leírtakkal. Fényes felületének színe mélyfekete illetve szürke, melyen az achátokhoz hasonlóan sávos, különböző színű (legtöbbször fehér, barnásszürke) egyenletes csíkok láthatók. Miután az ásvány a kalcedoncsoport tagja, így szerkezete réteges, az egyes rétegek egymástól függetlenül növényi festékanyaggal jól színezhetők.

Az ónixról már a Bibliában is több alkalommal tesznek említést, Atlantiszban a 12 kő közé sorolták. Az ókorban a drágakővésés kedvelt alapanyaga volt. A rómaiak pecsétlenyomokat, amuletteket, színpompás mozaikokat készítésére használták fel, az ókori Egyiptomban szobrokat faragtak belőle. Manapság ékszertermékek népszerű alkotó ásványa.

Név eredete

Elnevezése a görög onyx (köröm, áttetsző) szó, mely utal arra, hogy a kő félig áttetsző. Nevének eredetéről egy érdekes régi történet is szól, mely szerint Ámor isten levágta az alvó Vénusz körmeit, és azokat az Indus folyóba dobta. A párkák (sorsistennők) megkeresték és kihalászták a körömdarabokat a folyóból, és ónix kővé változtatták azokat, hogy a körmök isteni eredetét és tulajdonságait az emberiség számára megőrizzék. Fekete kalcedonnak is szokták hívni.

Előfordulása

Az ónix főbb lelőhelyei: Brazília, Madagaszkár, Mexikó, Törökország, India

 

Az ónix ásványnak tulajdonított pszichológiai, érzelmi gyógyhatás

Ősidők óta szinte minden kultúrában mágikus erőt, védelmező hatást tulajdonítanak az ónix ásványnak. A római katonák talizmánként viselték magukon abban a hitben, hogy bátorságuk és erejük a harc során megtöbbszöröződik. Indiában az átkok elleni védelemmel bíró kőként tisztelték, az indiánok a küzdelem előtti, az istenek támogatásának elnyerése érdekében folytatott szertartás során használták fel ezt az ásványt. Sokan ma is a rontó, káros energiák elleni védelem céljából használják annak reményében, hogy javul a koncentráció, erősödik az öntudat, az önbizalom, ezáltal az egyén befolyásolhatósága csökken és létrejön a lelki fejlődéssel összhangban lévő tudatos döntések megszületéséhez szükséges belső szellemi, érzelmi egyensúly.

A kő támogatja figyelmünk össszpontosítását a számunkra lényeges dolgokra, és kritikus időszakokban számíthatunk rá lelki erőtartalékaink támaszaként.

Életünk során többször előfordul olyan eset, amikor ragaszkodunk valakihez vagy valamihez, s noha tudjuk, hogy azt el kellene engedni, de ez mégsem sikerül. Pedig a ragaszkodásunk sokszor tévhiten, önbecsapáson, reményeiken vagy álmainkon alapszik, melyek szálai a múltba vezetnek. Ha ezt a szálat sikerül elvágnunk, megszűnik ragaszkodásunk és ez által a hangulatunkra béklyót nyomó kellemetlen érzés, szabadabbnak, kiegyensúlyozottabbnak érezzük magunkat. Ha az elengedés, megbocsátás számunkra nehezünkre esik, az ehhez szükséges erő támogatására nyugodtan fordulhatunk az ónix felé.Ónix ásványékszerek

Az alábbi lista alapján megtekintheted webáruházunk ónix ásványkarkötőit, és ékszereit.


45termék
ÚJ

Ónix, szerpentin kvarc és hematit karkőtő (6 mm)

3 550 Ft
ÚJ

Ónix, szerpentin kvarc és hematit karkőtő (6 mm)

3 550 Ft
ÚJ

Ónix és hematit karkötő (6 mm)

3 400 Ft
ÚJ

Ónix karkötő szivacskorallal és lótusz medállal

4 250 Ft

Ónix karkötő kagylóhéjjal és lótusz medállal 8/10 mm

4 000 Ft

Ónix karkötő angelittel és Tensha gyönggyel

4 200 Ft

Ónix karkötő Swarovski -és Tensha gyönggyel

4 200 Ft

Panda achát és ónix ásvány karkötő

3 950 Ft

Ónix karkötő Swarovski -és Tensha gyönggyel

4 200 Ft

Ónix ásvány karkötő

3 200 Ft

Fazettált ónix karkötő

3 400 Ft

7 csakra ónix karkötő

4 100 Ft

7 csakra ónix karkötő medállal

4 150 Ft

7 csakra ónix karkötő 2.

4 100 Ft