Kérdésed van? Írj nekünk bizalommal! [info@csillaggyongy.hu]

Tigrisszem

A Nyilas csillagjegy ásványai - Tigrisszem

Tigrissszem hatása

A tigrisszem olyan kvarcváltozat, aminek a felületén aranysárga, sárga és barna csíkok figyelhetők meg. Ezeket a szálakat krokidolit szálaknak nevezzük, ennek köszönhetően a tigrisszem felülete selyemfényű és azon fényjáték mutatkozik.  Nála ritkábban előforduló sólyomszemből keletkezik oly módon, hogy a sólyomszemben nagy mennyiségben zárványként tartalmazott, párhuzamosan futó krokidolit szálak oxidálódás után vas-oxid hidroxiddá alakulnak át. Az oxidáció az egyes száldarabokat eltérő mértékben érintheti, így azok különböző színárnyalatokat eredményeznek, melyek időnként együtt egy kövön belül is megfigyelhetők. Drágakőékszerek, szobrok, kaboson kövek készítésére használják fel.

 

Név eredete

Neve nem a tigris szemére, hanem inkább a tigris bundájára vonatkozó, igencsak szembeötlő színbeli hasonlóságra utal.

 

Előfordulása

Legismertebb lelőhelye Dél-Afrikában található, innen kerül felszínre a legtöbb és legértékesebb tigrisszem. Kisebb mennyiségben az USA-ban, Namíbiában és Indiában is található. Europában csak a XIX század elején vált ismertté, s ekkor az ára még a drágakő kategóriába tartozott.

A tigrisszem ásványnak tulajdonított pszichológiai, érzelmi gyógyhatás

Biztos láttál már a tv-ben, újságban, az interneten vagy akár az otthonuk valamely helyiségében falra függesztett poszteren tigrist. Ha belenézel a tigris szemébe, akkor érezheted mindazokat a hatásokat, mely a tigrishez köthető.

De pontosan melyek ezek a hatások? Amit legelőször kiemelnek ezzel az ásvánnyal kapcsolatban, az a bátorság. Az ókori római katonák a csatába rendszeresen vitték magukkal ezt a követ, mert úgy tartották, hogy a tigrisszem a bátorság köve. Máshol azt gondolták róla, hogy segít az eltévedt vándoroknak megtalálni a hazafele vezető utat (ahogy a tigris is tökéletesen lát a sötétben, így pontosan tudja, hogy merre vezet az útja). A kő segítségével másként láthatjuk magunkat és környezetünket, figyelmesebb vizsgálatot lehetővé téve, végső soron véleményünk és döntéseink átértékelését teszi lehetővé.

Az egyiptomiak szerint ez a kő egyesíti az ég és a föld energiáit, így viselésével fizikai és mentális értelemben is életerősebbnek, energikusabbnak bátrabbnak érezhetjük magunkat. Viselése minden olyan helyzetben ajánlott, amikor „el kell adnunk” magunkat, s rövid időn belül gyors döntéseket kell hoznunk (Például vizsgák alkalmával).Tigrisszem ásványékszerek

Az alábbi lista alapján megtekintheted webáruházunk tigrisszem ásványkarkötőit, és ékszereit.


3termék 13

Tigrisszem karkötő ónixszal

4 200 Ft