Webáruházunk megújult!

Kérdésed van? Írj nekünk bizalommal! [info@csillaggyongy.hu]

Tigrisszem karkötő kagylóhéjjal, hegyikristállyal és shamballa gyönggyel
Tigrisszem karkötő kagylóhéjjal, hegyikristállyal és shamballa gyönggyel
3 950 Ft

Tigrisszem karkötő kagylóhéjjal, hegyikristállyal és shamballa gyönggyel

   

A karkötő összetevői:

- Kb. 8 mm-es tigrisszem, kagylóhéj, fazettált hegyikristály

- 10 mm-es Shamballa gyöngy

- réz csillogós köztes

- erős, rugalmas ékszerdamil

 

Kérjük kattints ide: Hogyan állapítsd meg a pontos csuklóméretedet?

3 950 Ft
Részletek

A fényképen látható színárnyalat eltérhet a karkötő valódi színárnyalatától a képernyők különböző beállításai, illetve a készlet folyamatos cserélődése miatt. Minden ásványszem egyedi tulajdonsággal (mintázat, színárnyalat, méret, átlátszóság, zárványok mértéke, foltok) rendelkezik. A gyöngyszemek méretei között kisebb eltérések előfordulhatnak, a 8 mm és 10 mm egy körülbelüli értéket mutat. 

Nincs késztermék, a karkötő a megrendelés beérkezése, és a sikeres fizetési tranzakciót követően kerül elkészítésre az egyedi méret alapján.

Szállítási idő: 3-5 munkanap. A szállításról bővebb információt itt találsz: Szállítási és fizetési feltételek

Kérjük, rendelésed leadása előtt olvasd el a Használati útmutató menü, és a Garancia menü alatt leírt információkat.

Adatok
Gyártó
Csillaggyöngy
Cikkszám
215
A karkötő ásványai

Tigrisszem és vélt hatása:

 

A tigrisszem olyan kvarcváltozat, aminek a felületén aranysárga, sárga és barna csíkok figyelhetők meg. Ezeket a szálakat krokidolit szálaknak nevezzük, ennek köszönhetően a tigrisszem felülete selyemfényű és azon fényjáték mutatkozik. 

Nála ritkábban előforduló sólyomszemből keletkezik oly módon, hogy a sólyomszemben nagy mennyiségben zárványként tartalmazott, párhuzamosan futó krokidolit szálak oxidálódás után vas-oxid hidroxiddá alakulnak át.

Az ókori római katonák a csatába rendszeresen vitték magukkal ezt a követ, mert úgy tartották, hogy a tigrisszem a bátorság köve. Máshol azt gondolták róla, hogy segít az eltévedt vándoroknak megtalálni a hazafele vezető utat (ahogy a tigris is tökéletesen lát a sötétben, így pontosan tudja, hogy merre vezet az útja). A kő segítségével másként láthatjuk magunkat és környezetünket, figyelmesebb vizsgálatot lehetővé téve, végső soron véleményünk és döntéseink átértékelését is lehtővé teheti.

Az egyiptomiak szerint ez a kő egyesíti az ég és a föld energiáit, így viselésével fizikai és mentális értelemben is életerősebbnek, energikusabbnak bátrabbnak érezhetjük magunkat.

Horoszkóp: Az Ikrek, Nyilas, Oroszlán, Szűz, Skorpió csillagjegy szülötteinek ásványköve.

A tigrisszemhez hozzárendelhető csakra: Napfonat csakra (Köldökcsakra)


Kagylóhéj és vélt hatása:

A gyöngyház (kagylóhéj) bár nem ásvány, de mégis sok ékszerkészítő és vásárló által kedvelt anyag.

A gyöngyház kagylók, csigák héjának belsején található szivárványréteg, ami aragonitból (kalcium-karbonát) épül fel, s az aragonit részecskéket egy konchiolinnnak nevezett anyag tartja össze.  Nagyon sok színváltozata van, a legelterjedtebb a fehér színű kagylóhéj.  Disztárgyak, eszközök dekorálására is felhasználják, pora kozmetikai krémek alkotóeleme. Legfontosabb lelőhelyei a Csendes-óceán és a Vörös-tenger térsége.

Számos kultúrában nagy tiszteletben tartották, az ókori Egyiptomban a fáraók sírjában számos kagylóhéjból készült karkötőt, nyakláncot találtak. Talizmánként is viselték, azt tartották róla, hogy segít távoltartani a gonosz szellemeket, illetve hogy tulajdonosa életét is hosszabbá teheti. Az ókori Rómában a hatalom és bölcsesség egyik szimbóluma volt.  Az ezoterikában az intuiciót támogató, lelkierő növelő, békét és nyugalmat teremtő kőként tekintenek rá.


Horoszkóp: A Halak, Rák, csillagjegy szülötteinek ásványköve.

A kagylóhéjhoz hozzárendelhető csakra: Koronacsakra


 

Hegyikristály és vélt hatása:

A hegyikristály a kvarc színtelen, átlátszó, víztiszta, drágakőként is használt változata. A hegyikristálynak változataiban kisebb-nagyobb méretű, különböző elrendezésű zárványok láthatók. A legismertebb hegyikristály változatok a rutilkvarc, a tejkvarc, a turmalinkvarc és a szívárvány kvarc. 

Már az ókorban disztárgyakat, ékszereket, vázákat készítettek belőle. Felhasználásával készültek a jósgömbök is, az egykor hatalmas és fejlett Atlantiszban információ tárolás és megőrzés eszközeként a Bölcsek Kövének is nevezték. Az ókori görögök ezt az ásványt „kristallos”-nak, azaz jégnek nevezték el, mert úgy gondolták, hogy a hegyikristályok az Alpokban az isteneik által örök időkre jéggé fagyasztott vízből keletkeztek.

A hegyikristály a 12 mesterkristály egyike, minden ásvány közül az egyik legerősebb gyógyító.  A tisztaság, az ártatlanság, és a harmónia köve. Képesnek tartják arra, hogy elnyelje, tárolja, átalakítsa a felszínére vetülő sugarak energiáit, igy megszüntetheti a dolgok megrekedéséért felelős akadályokat. Segíthet a stressz mérséklésében, a koncentráció fokozásában, a harmónia megtalálásában és megtartásában, az alvás minőségének javításában, az álmok értelmezésében, s fokozhatja a vitalitást, az elme frissességét azáltal, hogy hozzájárulhat érzelmi blokkjaink megszűntetéséhez, lelki traumáink feldolgozásához. Harmonikus rezgéseinek köszönhetően, pozitív hatást gyakorol az önbizalomra, a kitűzött célok elérésében, valamint erósítheti az összes többi kő hatását. 

Horoszkóp: A Bak, Halak, Ikrek, Mérleg, Rák csillagjegy szülőtteinek ásványköve.

A hegyikristályhoz hozzárendelhető csakra: Koronacsakra

Hasonló termékek