Kérdésed van? Írj nekünk bizalommal! [info@csillaggyongy.hu]

Iolit

A Vizöntő csillagjegy ásványai - Iolit

Iolit hatása

Az iolit magnézium-alauminium-szilikát tartalmú, átlátszatlan, rombos kristályszerkezetű ásvány. Színe legtöbbször kék, de előfordul szürkéskék, zöldeskék árnyalatban is. Érdekes jellemzője, hogy különböző irányokból eltérő színt mutat. Egyes példányai már a drágakő kategóriába tartoznak, és egyedi, kézzel készített ásványékszerek kedvelt ásványa.

 

Név eredete

Az iolit elnevezés a görög ion (ibolya) szóból ered. A kőnek viszont rendhagyó módon még 3 elnevezése terjedt el. Az egyik a kordinerit, mely egy francia geológus, Louis Cordier nevéből ered. A másik a dikroit, amit a görög dikhroia (kettős szín) szóból származtatható. Ezenkívül vízzafírnak is hívják, mert hasonlít a zafírra.

 

Előfordulása

Leggyakrabban üledékes kőzetekbe zártan találják meg. A legnagyobb lelőhelye Sri Lankán (Ceylon) található, de kiemelkedő telepi vannak Madagaszkáron, Indiában és Norvégiában és Brazilíában is.

 

Az iolit ásványnak tulajdonított pszichológiai, érzelmi gyógyhatás

Az iolit hatásai viszonylag kevésbé ismert, egyik legtöbbször emlegetett tulajdonsága az önelfogadás segítése. Támogatja mások és saját elvárásaink alóli felszabadulást, ezáltal elősegíti valós személyiségünk kibontakozását. Ösztönzőleg hathat az intuícióra, a félelmek mérséklésére, erősítheti másokkal szemben tanúsított megértésünket.

 Iolit ásványékszerek

Az alábbi lista alapján megtekintheted webáruházunk iolit ásványkarkötőit, és ékszereit.


2termék 12