Kérdésed van? Írj nekünk bizalommal! [info@csillaggyongy.hu]

Holdkő

A Rák csillagjegy ásványai - Holdkő

Holdkő hatása

A holdkő kálium-alumínium-szilikát összetételű ásvány, a földpátcsoport tagja. Színe változatos, a fehér átlátszón át, a sárgás, szürkés átlátszatlan színezetig terjed. Vannak kékes árnyalatú változatai is, melyek a kereskedelmi forgalomba keresettebb, mint az előzek.  A holdkő könnyen hasad, ezért a belőle készített ékszerekre fokozottan figyelmet kell fordítani, mert nagyobb ütés, erőhatás miatt könnyen széttöredezhetnek.

Már nagyon régóta ismert ásvány. Az indián kultúrákban a Nagy Istennő köveként tisztelik, még az arabok családi békét és gyermekáldást várnak tőle. Az ókori görögök és rómaiak a termés mennyiségének növekedésében befolyásoló szerepet tulajdonítottak ennek a kvarcnak, és holdkövet akasztottak a gyümölcsfák ágaira. Indiában szent kőnek tartják, templomok díszítésére használják fel.  Manapság gömbölyűre csiszolva ékszerek alapanyaga, gyakran drágakövekkel kombinálva.

 

Név eredete

 

Elnevezése a kő varázslatos fényjátékából ered, melyben a régiek a Hold különböző fázisainak titokzatos képét vélték felfelezni.  Farkasszemnek, adulárnak is szokták hívni, utóbbi elnevezés onnan, hogy az alpokbeli Adula hegyen találták meg az adulár első példányait.

Előfordulása

 

A holdkő leginkább magmás, vulkanikus kőzetekben fordul elő más ásványokkal, például gránittal együtt. Az Alpokban, Sri Lankán (Ceylon), Indiában, Olaszországban (Elba mentén) találhatók a legszebb példányok.

 

A holdkő ásványnak tulajdonított pszichológiai, érzelmi gyógyhatás

 

A holdkövet a szenvedély kövének tartják, mert támogatja a romantika újbóli kialakulását, elmélyítését vágyaink és fantáziánk előtti akadályok eltávolításával. Hatására olyan különleges bizsergető hangulat lehet úrrá rajtunk, mintha a „Holdon lennénk”. Támogatást nyújthat félelmeink leküzdésében, érzelmi és lelki állapotunk stabilizálásában, a harmonikus, nyugodt közérzet elérésében és megtartásában.

A követ sejtelmes fénye miatt a Holddal hozzák összefüggésbe, a Hold pedig az ezoteriában a titkok, a titokzatosság, a tudatalatti bolygója, mely tulajdonságokat régóta a hölgyekkel kapcsolnak össze. Ennek köszönhetően a nők kövének is nevezik, s segítget az intuíció javításában és tudatalattink által küldött üzenetek hatékony felismerésében is. A Hold felerősíti hatását, ezért teliholdkor használata nem ajánlott.

Sokak szerint az ösztönös megérzés fokozásában gyakorolt kedvező hatása az alvás során is megmutatkozik: egyesek szerint a rémálmokat megszünteti, mások szerint rávilágíthat álmaink során egy-egy váratlan megszívlelendő felismerésre. Emiatt az álmok köveként is tisztelik.Holdkő ásványékszerek

Az alábbi lista alapján megtekintheted webáruházunk holdkő ásványkarkötőit, és ékszereit.


11termék 111

Barna holdkő, aranykő és gránát karkötő

4 250 Ft

Lepidolit és holdkő ásvány karkötő

4 400 Ft