Kérdésed van? Írj nekünk bizalommal! [info@csillaggyongy.hu]

Barna holdkő, füstkvarc, bronzit karkötő Swarovski gyönggyel és epoxi gyanta szív medállal
Barna holdkő, füstkvarc, bronzit karkötő Swarovski gyönggyel és epoxi gyanta szív medállal
4 500 Ft

Barna holdkő, füstkvarc, bronzit karkötő Swarovski gyönggyel és epoxi gyanta szív medállal

4 500 Ft
Részletek

A fényképen látható színárnyalat eltérhet a karkötő valódi színárnyalatától a képernyők különböző beállításai, illetve a készlet folyamatos cserélődése miatt. Minden ásványszem egyedi tulajdonsággal (mintázat, színárnyalat, méret, átlátszóság, zárványok mértéke, foltok) rendelkezik. A gyöngyszemek méretei között kisebb eltérések előfordulhatnak, a 8 mm és 10 mm egy körülbelüli értéket mutat. 

Mérettől függően a karkötő mintázatában apró eltérés előfordulhat.

Nincs késztermék, a karkötő a megrendelés beérkezése, és a sikeres fizetési tranzakciót követően kerül elkészítésre az egyedi méret alapján.

Szállítási idő: 3-5 munkanap. A szállításról bővebb információt itt találsz: Szállítási és fizetési feltételek

Kérjük, rendelésed leadása előtt olvasd el a Használati útmutató menü, és a Garancia menü alatt leírt információkat.

Adatok
Gyártó
Csillaggyöngy
Cikkszám
186
A karkötő ásványai

Holdkő és vélt hatása:

A holdkő kálium-alumínium-szilikát összetételű ásvány, a földpátcsoport tagja. Színe változatos, a fehértől az átlátszón át, a sárgás, szürkés átlátszatlan színezetig terjed. Vannak kékes árnyalatú változatai is, melyek a kereskedelmi forgalomba keresettebb, mint az előzek.  A holdkő könnyen hasad, ezért a belőle készített ékszerekre fokozottan figyelmet kell fordítani, mert nagyobb ütés, erőhatás miatt könnyen széttöredezhetnek.

Már nagyon régóta ismert ásvány. Az indián kultúrákban a Nagy Istennő köveként tisztelik, míg az arabok családi békét és gyermekáldást várnak tőle. Az ókori görögök és rómaiak a termés mennyiségének növekedésében befolyásoló szerepet tulajdonítottak ennek a kvarcnak, és holdkövet akasztottak a gyümölcsfák ágaira.

 

Elnevezése a kő varázslatos fényjátékából ered, melyben a régiek a Hold különböző fázisainak titokzatos képét vélték felfelezni.  Farkasszemnek, adulárnak is szokták hívni.

 

A holdkő a szenvedély kristálya. Harmonizáló hatású, mérsékelheti a szorongást és a feszültséget, segíthet félelmeink leküzdésében. A holdkő alkalmazásával megszabadulhatunk a vágyainkat, és fantáziánkat korlátozó akadályoktól, utat engedve a szenvedélynek és a romantikának. Sokan a holdkő látványa alapján a Holdra asszociálnak, ami az ezoteriában a titok és a tudatalatti jelképe, amiket régóta a noi nemmel kapcsolnak össze. A holdkő támógathat minket tudattalattink és álmaink üzeneteinek felismerését és helyes értelmezését is. Az utazók kövének is tartják.


Horoszkóp: A Bak, Halak, Rák, Szűz csillagjegy szülötteinek ásványköve.

A holdkőhöz hozzárendelhető csakra: Szakrális csakra


 

Füstkvarc és vélt hatása:

 

A füstkvarc a kvarc sötét színű, nagykristályos szerkezetű változata. Kristályai gyakran tartalmaznak zárványokat, ezek között gyakoriak a rutil tűk megjelenése. Általában fennőtt kristályokban fordul elő, méretük kb 10-15 cm, de találtak közel egy méteres nagyságú kristály oszlopot is. Az ásvány régóta ismert az emberiség előtt: felhasználják (fél)drágakőként ékszerek készítésére, de iparművészeti termékek és műtárgyak készítésére is alkalmazzák. A reneszánsz korból rengeteg olyan serleg, váza, kancsó és (pecsét)gyűrű került elő, ami füstkvarcból készült, és jelenleg múzeumokban őriznek.

A füstkvarc az erő köve. Az ősi druidák úgy tartották, hogy a kő az istenek erejét rejti magában. Más kultúrákban, törzsi szertartásokon és mágiában arra használták, hogy kapcsolatot létesítsenek túlvilági szellemekkel. Ma az egyik legerősebb földelő köként tartják számon, ennek köszönhetően széles körben használják a meditatív tevékenységekben és a kristálygyógyászatban. Védelmet nyújthat a környezeti és érzelmi stresszel szemben, mérsékelheti a szorongást, enyhítheti a kommunikációs problémákat, ami által növekedhet az önbizalom és az önbecsülés.
A kő minden csakrára egyszerre hat, igy segíthet meglátni azt, hogy a jelen életünk milyen teremtésünknek a következménye. Megpróbál revezetni arra az útra, ahol nemcsak felelősséget vállalunk életünk alakulása miatt, hanem megfelelő mértékben értékeljük és szeretjük is magunkat.
A füstkvarc Skócia nemzeti gyöngyköve, amit már a kelta és skót harcosok is viseltek magukon.
Horoszkóp: A Bak csillagjegy ásványköve.
A füstkvarchoz hozzárendelhető csakra: Mindegyik csakra

Bronzit és vélt hatása:

 

A bronzit a vulkáni folyékony magma egyenletes lehűlése és megszilárdulása során keletkező ásvány. Nevét a bronzhoz hasonló barnás, fémes csillogása miatt. Barnás felületén gyakran figyelhetők meg aranyszínű, feketés és világosbarnás foltok illetve csíkok. A bazalt, andezit és gabbró tömbökbe benyúló kő magnézium- és vasszilikátok keveréke, amit már meteoritokban is megtaláltak. 

A bronzit a béke és a kiegyensúlyozottság köve. Feltölti a lelket energiával, így csökkenheti a szorongást, és növelheti a vitalitást.  Segíthet a belső békénk megteremtésében, az elme lenyugtatásában, így hatása nyugtató. Támogathat abban is, hogy ne hozzunk elhamarkodottan itéletet mások feledt, hanem legynünk elnézőbbek, és mutassunk több együttérzést  és szeretetet mások felé.

Horoszkóp: Az Oroszlán csillagjegy szülötteinek ásványköve.

A bronzithoz hozzárendelhető csakra: Szexcsakra

Hasonló termékek