Kérdésed van? Írj nekünk bizalommal! [info@csillaggyongy.hu]

Barna holdkő, aranykő és gránát karkötő
Barna holdkő, aranykő és gránát karkötő
4 250 Ft

Barna holdkő, aranykő és gránát karkötő

  

A karkötő összetevői:

- Kb. 8 mm-es barna holdkő, aranykő (réz reszeléket tartalmazó üveg), gránát

- Kb. 10 mm-es fazettált aranykő (réz reszeléket tartalmazó üveg)

- acél köztes

- erős, rugalmas ékszerdamil

 

Kérjük kattints ide: Hogyan állapítsd meg a pontos csuklóméretedet?

 

4 250 Ft
Részletek

A fényképen látható színárnyalat eltérhet a karkötő valódi színárnyalatától a képernyők különböző beállításai, illetve a készlet folyamatos cserélődése miatt. Minden ásványszem egyedi tulajdonsággal (mintázat, színárnyalat, méret, átlátszóság, zárványok mértéke, foltok) rendelkezik. A gyöngyszemek méretei között kisebb eltérések előfordulhatnak, a 8 mm és 10 mm egy körülbelüli értéket mutat. 

Mérettől függően a karkötő mintázatában apró eltérés előfordulhat.

Nincs késztermék, a karkötő a megrendelés beérkezése, és a sikeres fizetési tranzakciót követően kerül elkészítésre az egyedi méret alapján.

Szállítási idő: 3-5 munkanap. A szállításról bővebb információt itt találsz: Szállítási és fizetési feltételek

Kérjük, rendelésed leadása előtt olvasd el a Használati útmutató menü, és a Garancia menü alatt leírt információkat.

Adatok
Gyártó
Csillaggyöngy
Cikkszám
38
A karkötő ásványai

Holdkő és vélt hatása:

A holdkő kálium-alumínium-szilikát összetételű ásvány, a földpátcsoport tagja. Színe változatos, a fehértől az átlátszón át, a sárgás, szürkés átlátszatlan színezetig terjed. Vannak kékes árnyalatú változatai is, melyek a kereskedelmi forgalomba keresettebb, mint az előzek.  A holdkő könnyen hasad, ezért a belőle készített ékszerekre fokozottan figyelmet kell fordítani, mert nagyobb ütés, erőhatás miatt könnyen széttöredezhetnek.

Már nagyon régóta ismert ásvány. Az indián kultúrákban a Nagy Istennő köveként tisztelik, míg az arabok családi békét és gyermekáldást várnak tőle. Az ókori görögök és rómaiak a termés mennyiségének növekedésében befolyásoló szerepet tulajdonítottak ennek a kvarcnak, és holdkövet akasztottak a gyümölcsfák ágaira.

 

Elnevezése a kő varázslatos fényjátékából ered, melyben a régiek a Hold különböző fázisainak titokzatos képét vélték felfelezni.  Farkasszemnek, adulárnak is szokták hívni.

 

A holdkő a szenvedély kristálya. Harmonizáló hatású, mérsékelheti a szorongást és a feszültséget, segíthet félelmeink leküzdésében. A holdkő alkalmazásával megszabadulhatunk a vágyainkat, és fantáziánkat korlátozó akadályoktól, utat engedve a szenvedélynek és a romantikának. Sokan a holdkő látványa alapján a Holdra asszociálnak, ami az ezoteriában a titok és a tudatalatti jelképe, amiket régóta a noi nemmel kapcsolnak össze. A holdkő támógathat minket tudattalattink és álmaink üzeneteinek felismerését és helyes értelmezését is. Az utazók kövének is tartják.


Horoszkóp: A Bak, Halak, Rák, Szűz csillagjegy szülötteinek ásványköve.

A holdkőhöz hozzárendelhető csakra: Szakrális csakra


 

Gránát és vélt hatása:

 

A gránát (gránátkő) nem egy önálló ásvány neve, hanem a szigetszilikát tartalmú ásványok több, különböző színű ásványcsoportja. Az ásványcsoport tagjai egymástól színükben és kémiai összetételükben térhetnek el, ezért más-más tulajdonságok vonatkoznak rájuk. Közös jellemzőjük a szabályos kristályos szerkezet, és a ragyogó, kemény, tartós felület.

Az ásványcsoport legjelentősebb tagja a barnásvörös almandin.

 

Az ásványcsoport neve egyes források szerint a  latin "granum" = gabonaszem szóból ered, utalva a csoport ásványainak kerek, gömbölyű alakú kristályformáira. Mások szerint elnevezésük a gránátalmától (grenate) származik.

A gránát a "bátorság és a szenvedély kristálya": kilátástalan, helyezetekben, feszült érzelmi állapot esetén fejtheti ki támogató hatását az életerő, a bátorság, és az (ön)bizalom növekedést. A vörös szín élénkitő hatással bír, és számos kultúrában a szerelem és a szenvedély szimbóluma. Igy a gránát viselése új színt vihet bátmilyen kapcsolatba, elősegítve a vágyak és érzelmek újbóli kibontakozását.


Horoszkóp: A Bak, Ikrek, Kos, Oroszlán, Skorpió, Szűz csillagjegy szülötteinek ásványköve.


Aranykő és vélt hatása:

Az aranykő (goldstone) nem ásvány, hanem egy mesterségesen előállított szintetikus kő, ami réz reszeléket tartalmaz. A réz szemcséken megtörő fény eredményezi ennek az üvegfajtának a fénylő, csillogó felületét.
Az aventurin üvegnek is nevezett kőnek 3 fajtája létezik: a barna/vörös, a zöld és a sötétkék változat. A barna aranykőben a réz, a zöld aranykőben a króm, a kék aranykőben a kobalt hozzáadásával alakul ki a kő látványos felszíne.
A barna aranykővel Goldfluss, a kék aranykővel pedig Blaufluss néven is találkozhatunk.

Az üvegfényű átlátszatlan goldstone a tettvágy és a a lelkesedés kőve. Bár az aranykövet mesterséges úton állítják elő, ez nem jelenti azt, hogy ne lehetne gyógyhatása.
A kőhöz vitalitást fokozó, szorongást csökknető, örömérzetet növelő és kiegyensúlyozó, nyugtató hatást szoktak kapcsolni. Állítólag bőséget, szerencsét, hírnevet és sikert vonzhat az életünkbe.

Horoszkóp: A  Bak, Bika, Ikrek, Rák, Skorpió csillagjegy szülőtteinek ásványköve.

Az aranykőhöz hozzárendelhető csakra: Torokcsakra, Szakrális csakra

A holdkőhöz hozzárendelhető csakra: Gyökércsakra

Hasonló termékek