Kérdésed van? Írj nekünk bizalommal! [info@csillaggyongy.hu]

Amazonit

A Mérleg csillagjegy ásványai - Amazonit

Amazonit ásvány hatása

 

Az amazonit a kálium-földpát csoportba tartozó, alapvetően világos kékeszöld színű ásvány, amit időként halvány barna, vöröses ás sárga barázdák is boríthatnak.  Jellegzetes zöld színét a fluor- és réztartalma adja, amit szerves anyagok árnyalnak.  Minél tömörebb a zöld vagy a kék szín az adott drágakőben, annál magasabb a minősége. Már az ókori Egyiptomban is széles körben ismert volt, s készítettek belőle ékszereket. Gyakran használják fel gyöngyöknek és ékszerek készítéséhez is, hogy olyan egyedi termékeket állítsanak elő, amelyek elnyerik az emberek tetszését. Általában nagy kristályokban, geodaként fordulnak elő.

 

Név eredete

 

Az amazonit kő a nevét a Dél-Amerikában található Amazonas folyóról kapta, ahol a hiedelem szerint megtalálták az első ásványokat. Mások szerint viszont ez az elnevezés téves, hisz az a kő, amit a folyó partjánál akkoriban találtak, az valószínűleg jáde volt, és a modernkori geológiai vizsgálatok is arra az eredményre jutottak, hogy a folyó környékén nem található amazonit.  Egy másik legenda szerint neve az amazonoktól származik, akik fegyvereiket ezzel a féldrágakővel diszitették.  Emiatt az amazonitot a bátorság kövének is tartották.

 

Előfordulása

 

A legtöbb amazonit Coloradoból (USA) kerül forgalomba, de nagy mennyiségben bányásszák Oroszországban, Brazíliában és Madagaszkáron is.

 

Az amazonit ásványnak tulajdonított pszichológiai, érzelmi gyógyhatás

 

A zöldeskék árnyalatú ásványt remény kőként is tisztelik, mert reményre és harmóniára inspirál.  Csendesíti az elmét, oldja a feszöltséget, hatására az elkeseredettség és aggódás érzetét felváltja a nyugalom és a bizalom. Viselőjét kiegyensúlyozottá, derűssé, boldoggá teszi. Blokkolókőnek is nevezik, mivel erős szűrő hatással rendelkező ásvány. Elnyeli a mikrohullámokat és a káros sugarakat. 

 Amazonit ásványékszerek

Az alábbi lista alapján megtekintheted webáruházunk amazonit ásványkarkötőit, és ékszereit.


3termék 13

Amazonit karkötő ametiszttel és shamballa gyönggyel

5 500 Ft