Kérdésed van? Írj nekünk bizalommal! [info@csillaggyongy.hu]

Sárga színű ásványok


A sárga szín szimbolikus jelentése címszavakban:

 

 

öröm, a boldogság, optimizmus, lelkesedés, az idealizmus, értelem, hűség, Nap, tűz

 

 

Sárga színű ásványok:

 

 

citrin, borostyán, rutilkvarc

 

 

Tudnivalók a sárga színről és a sárga színű ásványokról és hatásukról

 

Az örök fény, a felség, a hatalom kifejezője, a közvetítés jelképe emberek és istenek között. A világos- vagy aranysárga a hit, a jóság, az intuíció, az intellektus színe. A narancssárgába hajló sárga a Nap, a melegség szimbóluma; az isteni szeretet, a bölcsesség színe, a zöldessárgát viszont a halálhoz, az irigységhez, a hitszegéshez társították.  A buddhizmusban a lemondás, a vágytalanság, az alázatosság, a szerzetesek színe.  Kínában eredetileg császári szín volt – csak annak volt szabad sárga ruhát viselnie, aki a császári családhoz tartozott –, majd az előkelőség kifejezője lett. A keresztény hagyományban is megjelenik a sárga szín többértékűsége: lehet a szentség, a revelált igazság kifejezője, ugyanakkor a sötétsárga az eretnekség, az árulás színe. A vatikáni zászló egyik színe a sárga (arany), másik pedig a fehér (ezüst), a bennük szereplő egyik kulcs az aranyat, a másik az ezüstöt szimbolizálja.  Az ókori Egyiptomban a sárga az arannyal társult, amit elpusztíthatatlannak tartottak. Az egyiptomiak és a rómaiak gyakran felhasználták ezt a színt sírképek, festmények elkészítéséhez. Az iszlámban az aranysárga a bölcsességet jelenti. Az angolszász országokban a gyávaság jele, a hinduizmusban a harmadik csakra, a napfonat csakra színe.  Japánban a bátorság színe. A nyár végét jelölő szín, ekkor kezdenek el sárgulni a levelek.

A sárga a színtérképen a zöld és a narancssárga között foglal helyet, a természetben ez egyik leggyakoribb szín.  Az élet alapja, hisz a napsugarak hiánya nélkül nem lenne élet a Földön. Igy a meleggel, hővel, energiával, örömmel, erővel is szokás összekapcsolni.  Feltűnő és rikító szín (különösen fekete háttér előtt), fokozza a koncentrációt és a figyelmet, ezért gyakran használják reklámokban, plakátokon, hirdetésekben, közlekedési jelzőtáblákon és utcai felfestéseken is.

A sárga szín az öntudatos, nyílt, derűs és intelligens emberek színe. Aki ezt a színt kedveli, azok dinamikusak, tele vannak életerővel, társasági életet élnek, és lételemük a folyamatos tenni akarás.

A sárga lelkesít, bizalmat és optimizmust válthat ki, ezért ha pesszimista a hangulatod, és emiatt elzárkózol a külvilágtól, akkor egy sárga színű ásványt tartalmazó karkötő a közérzeted javításában a segítséged lehet.  Ha fáradt vagy, és úgy érzed, hogy nincs több energiád, a sárga ásványok ebben az esetben is támogatást nyújthatnak.


 

SÁRGA SZÍNŰ ÁSVÁNYT TARTALMAZÓ ÁSVÁNY KARKÖTŐK


12termék 112

7 csakra lávakő karkötő

3 950 Ft

Rutilkvarc, prehnit, ametiszt és rózsakvarc karkötő

4 650 Ft

Szerpentin, aura kvarc és kagylóhéj karkötő

3 950 Ft

Gránát, eperkvarc, rutilkvarc és aura kvarc karkötő

5 500 Ft