Kérdésed van? Írj nekünk bizalommal! [info@csillaggyongy.hu]

Szerpentin

A Rák csillagjegy ásványai - Szerpentin

Szerpentin ásvány

 

A szerpentin elnevezés nem egy önálló ásványt, hanem egy ásványcsoportot takar, ami 15 különböző ásványt tartalmaz. 

A csoport tagjai fizikai szerkezetűk alapján rendkivül hasonlóak, kémiailag mégis eltérnek egymástól: vannak közöttünk magas magnézium tartalmú (krizolit, lizardit) ásványok, míg a csoport más tagjai aluminiumban, mangánban vagy lítiumban gazdagok. Gyakran finomszemcsés keverékként fordulnak elő egy sziklán belül. Áttetsző illetve átlátszatlan változataiban a zöld, barna, sárga és a fehér szín dominál. 

Fénylő felülete, viaszos csillogása és könnyű megmunkálhatósága miatt népszerű féldrágakő, diszítőkő, valamint kiváló hőszigetelő tulajndosága miatt építészeti alapanyag.  A zöld színű, áttetsző változatait drágakővekként értékesítik. Speciális fajtája a világoszöld szerpentin, amit végtelen kőnek is hívnak.

 

Név eredete

A szerpentint kigyókőnek is nevezik, ami az ásvány foltos, kigyóbőrre emlékeztető felszínére utal. Másik szinonimaneve az ezüstszem.

 

Előfordulása

Legfontosabb lelőhelyei: USA (Pennsylvania), Kína, Olaszország, Peru, Új-Zéland, Irán. Magyarországon kisebb mennyiségben a Mecsekben és Vértesben fordul elő. 

A szerpentin ásványnak tulajdonított pszichológiai, érzelmi gyógyhatás

A szerpentin a szívcsakra köve: segíthet mérsékelni a felgyülemlett haragot és szorongást, valamint a hullámzó kedélyállapotunk egyesúlyának megteremtésében. Támogató hatást fejthet ki nyugalmunk és higgadtságunk megőrzésében,  rálelhetünk vele belső békénkre is.  Lazító, nyugtató hatása miatt kiváló meditációs és földelő kő,  lehetővé teszi a  spirituális világba történő betekintést. A kigyókő hatására úgy érezzük, hogy mi irányítjuk az életünket, hatására empatikusabb és motiváltabb lehet a hozzááálásunk a problémáinkhoz. 

Az ókori Rómában és Görögországban betegségtől és átkoktól védő kőnek tartották, ezért sokszor ékszereket és amuletteket készíttek belőle, hogy viselésével "tartsák távol" a rosszakarókat.

Horoszkóp: Az Ikrek, Rák csillagjegy szülötteinek ásványköve.

A szerpentinhez hozzárendelhető csakra: Szívcsakra, KoronacsakraSzerpentin ásványékszerek

Az alábbi lista alapján megtekintheted webáruházunk szerpentin ásványkarkötőit, és ékszereit.


10termék 110
ÚJ

Lávakő karkötő szerpentinnel és fém gyönngyel

4 000 Ft
ÚJ

Ónix, szerpentin kvarc és hematit karkőtő (6 mm)

3 550 Ft
ÚJ

Ónix, szerpentin kvarc és hematit karkőtő (6 mm)

3 550 Ft

Matt szerpentin ásvány karkötő

3 850 Ft

Matt ónix ásvány karkötő szerpentinnel

4 000 Ft

Matt szerpentin karkötő kagylóhéjjal

3 900 Ft

Szerpentin ásvány karkötő

3 850 Ft

Szerpentin karkötő levél medállal

3 950 Ft

Szerpentin, aura kvarc és kagylóhéj karkötő

3 950 Ft