Kérdésed van? Írj nekünk bizalommal! [info@csillaggyongy.hu]

Obszidián

A Nyilas csillagjegy ásványai - Obszidián

Obszidián hatása

Az obszidián valójában nem ásvány, hanem egy gyűjtőfogalom: a vulkáni tevékenység során a Föld mélyéről felszínre kerülő nagy kovasav tartalmú láva hirtelen lehűlése során keletkezik, mely olyan gyorsan következik be, hogy a forró láva kikristályosodása nem következik be, így végeredményként egy dermedt üvegfényű kő jön létre.

Az obszidiánnak több fajtája létezik, melyeket a zárványok (vas, alkálifémek stb.) mennyisége okozta színbeli, valamint a keletkezés körülményeiben mutatkozó eltérések alapján különíthetjük el egymástól.

A leggyakoribb obszidián fajta a fekete obszidián, ami fekete színű, s nagyon sok zárványt tartalmaz. Vastartalma magas, emiatt a kő átlátszatlan. A hópehely obszidián fekete felületét fehér, hópehelyre emlékeztető minták tarkítják. A mahagóni obszidián esetében a fekete alapszínen vöröses-barnás foltok jelennek meg. A vörös árnyalatot a vas-oxid okozza.  Az időnként már áttetsző arany obszidián esetében a zárványokba gázbuborék szorult, melyen a fény törése aranyszerű csillogást okoz.

Az emberiség előtt nagyon régóta ismert és használt kő.  Az őskori időkben felhasználásával éles, csiszolt vagy pattintott szerszámokat, fegyvereket készítettek. Az indiánokat amulettként hordták magukon, az ókori Rómában és Egyiptomban szobrokat, műtárgyakat faragtak az obszidiánból. Ma nagy mennyiségben kerül ékszeripari felhasználásra: karkötők, fülbevalók, nyakláncok díszítő ékköve. Emellett orvosi szikék, operációs eszközök gyártására is felhasználják, ugyanis ahol a kő eltört, ott a felület nagyon éles.

 

Név eredete

 

Az obszidiánt egy Obsius nevű római nemesről nevezték el, aki állítólag először lelt rá erre az ásványra Etiópiában. Ezen kívül a keletkezésének körülményeire utalva vulkáni üvegnek, illetve vulkanikus üvegnek is szokták hívni.

 

Előfordulása

 

Gyakori ásvány, legnagyobb mennyiségben a vulkáni törésvonalak mentén fordul elő.  A legfontosabb lelőhelyei Mexikóban, az USA-ban, Japánban és Indonéziában található.

 

Feltételezett pszichológiai, érzelmi gyógyhatása

 

Az obszidián az ezoterikában a tisztánlátást, a földelést segítő kő. Kiváló segítség lehet a meditáció során is. A feloldódás kővének is nevezik, hisz mérsékli a félelmet, a megterhelő érzelmi traumákat és a depressziót. Támogatja a lelki, érzelmi fejlődést, elősegítve magunkban elzárt élmények, érzelmek feldolgozását.Obszidián ásványékszerek

Az alábbi lista alapján megtekintheted webáruházunk obszidián ásványkarkötőit, és ékszereit.


3termék 13

Hópehely obszidián karkötő ónixszal

4 000 Ft

Barna hópehely obszidián márvánnyal

4 100 Ft