Kérdésed van? Írj nekünk bizalommal! [info@csillaggyongy.hu]

Hópehely obszidián karkötő ónixszal
Hópehely obszidián karkötő ónixszal
4 000 Ft

Hópehely obszidián karkötő ónixszal

  

A karkötő összetevői:

 

- Kb. 8 mm-es hópehely obszidián, matt ónix

- fém gyöngy és köztes (fémötvözet)

- erős, rugalmas ékszerdamil

 

Kérjük kattints ide: Hogyan állapítsd meg a pontos csuklóméretedet?

4 000 Ft
Részletek

A fényképen látható színárnyalat eltérhet a karkötő valódi színárnyalatától a képernyők különböző beállításai, illetve a készlet folyamatos cserélődése miatt. Minden ásványszem egyedi tulajdonsággal (mintázat, színárnyalat, méret, átlátszóság, zárványok mértéke, foltok) rendelkezik. A gyöngyszemek méretei között kisebb eltérések előfordulhatnak, a 8 mm és 10 mm egy körülbelüli értéket mutat. 

Nincs késztermék, a karkötő a megrendelés beérkezése, és a sikeres fizetési tranzakciót követően kerül elkészítésre az egyedi méret alapján.

Szállítási idő: 3-5 munkanap. A szállításról bővebb információt itt találsz: Szállítási és fizetési feltételek

Kérjük, rendelésed leadása előtt olvasd el a Használati útmutató menü, és a Garancia menü alatt leírt információkat.

Adatok
Gyártó
Csillaggyöngy
Cikkszám
267
A karkötős ásványai

Obszidán és vélt hatása:

Az obszidián valójában nem ásvány, hanem egy gyűjtőfogalom: a vulkáni tevékenység során a Föld mélyéről felszínre kerülő nagy kovasav tartalmú láva hirtelen lehűlése során keletkezik, mely olyan gyorsan következik be, hogy a forró láva kikristályosodása nem következik be, így végeredményként egy dermedt üvegfényű kő jön létre.

Az obszidiánnak több fajtája létezik, melyeket a zárványok (vas, alkálifémek stb.) mennyisége okozta színbeli, valamint a keletkezés körülményeiben mutatkozó eltérések alapján különíthetjük el egymástól.

A leggyakoribb obszidián fajta a fekete obszidián, ami fekete színű, s nagyon sok zárványt tartalmaz. Vastartalma magas, emiatt a kő átlátszatlan. A hópehely obszidián fekete felületét fehér, hópehelyre emlékeztető minták tarkítják. A mahagóni obszidián esetében a fekete alapszínen vöröses-barnás foltok jelennek meg. A vörös árnyalatot a vas-oxid okozza.  Az időnként már áttetsző arany obszidián esetében a zárványokba gázbuborék szorult, melyen a fény törése aranyszerű csillogást okoz. A ritka szivárvány obszidián elnevezése a szivárványos mintázatából ered, amit a vízbuborék zárványok eredményeznek. A füstobszidián (apacskönny) a kő áttetsző változata.

Az obszidián karkötő változatos színvilága egyedi megjelenést kölcsönöz az ékszernek, miközben viselőjét a gyöngyök védelmező és a szorongást enyhítő hatásával ajándékozza meg. A karkötő viselhető mindkét csuklón, s persze a különböző változatok gyöngyei is szabadon kombinálhatók, így szemrevaló és sokszínű obszidián karkötők készítésére is van lehetőség.

Horoszkóp:  A Bak, Nyilas, Skorpió, Vizöntő csillagjegy szülötteinek ásványköve.

Az obszidián ásványhoz hozzárendelhető csakra: Gyökércsakra


 

Ónix és vélt hatása:

Az ónix kalcedon ásvány, az achát fekete színű változata. A fényes, fekete felületén sávos fehér, barnásszükre csíkok figyelhetők meg.  A kőröl már a Biblia is tesz említést, Atlantiszban a 12 mesterkristály közé sorolták. Régetes szerkezetének köszönhetően már az ókorban is a drágakővésés kedvelt alapanyaga volt. 

Elnevezése a görög onyx (köröm, áttetsző) szóból ered, mely utal arra, hogy a kő félig áttetsző. 

A fekete kalcedonnak is nevezett ásványhoz már nagyon régóta kapcsolnak mágikus, védelmező hatást. A kő alkalmazásával javulhat a koncentráció, erősödhet az öntudat, az önbizalom, ezáltal az egyén befolyásolhatósága csökkenhet és létrejöhet a lelki fejlődéssel összhangban lévő belső szellemi, érzelmi egyensúly. Az életerőt és a kitartást növelheti, és stresszes, nehéz helyzetben is érvényesülhet az ásvány támogató hatása.


Horoszkóp: A Nyilas, Skorpió, Szűz, Vizöntő csillagjegy szülötteinek ásványköve.

Az ónixhoz hozzárendelhető csakra: Gyökércsakra

Hasonló termékek