Webáruházunk megújult!

Kérdésed van? Írj nekünk bizalommal! [info@csillaggyongy.hu]

Macskaszem

A Bak csillagjegy ásványai - Macskaszem

Macskaszem hatása

 

A macskaszem a kvarc selymes fényű változata, melyben párhuzamosan futó magnézium-szilikát szálak láthatók. Színe vörösesbarna. Domború alakú csiszolataiban jól látható az ásványra jellemző, a magnézium-szilikát szálak által okozott fényjáték, mely alapján a macska szemére asszociálhatunk.


A kvarc macskaszemet nyugati macskaszemnek is hívják. A legtisztább változatai már a drágakővek kategóriájába tartoznak.


Legfontosabb lelőhelyei Sry Lankán, Brazíliában, Indiában és Madagaszkáron találhatók. A legértékesebb macskaszem drágakővek Sry Lankáról száramznak.

 

A macskakő ásványnak tulajdonított pszichológiai, érzelmi gyógyhatás

 

  •  Javítja az intuíciót és a koncentrációt. Segítségével egy új szemszögből nézhetünk rá egy problémára, és ezáltal annak megoldására is rávezethet minket egy új ötlet formájában.
  • Nyugtatja az elmét. Álmatlan éjszakák esetén is hatásos lehet az alvás elősegítésében.
  • Növeli az önbizalmat. Ha egy fontos vizsgán vagy állásinterjú alatt magunkkal visszük ezt az ásványt, akkor támogatólag léphet fel a drukk, a szorongás mérséklésében.
  • Sry Lankán a helyi hagyomány szerint a kő segíthet a szellemekkel történő kapcsolatfeltvételben is. A itt élők szerint a macskakő viselése megóvja az egészségüket, és szerencsét is hoz számunkra, azaz védelmező- is szerencsekőként is tekintenek erre az ásványra.

 Macskaszem ásványékszerek

Az alábbi lista alapján megtekintheted webáruházunk macskaszem ásványkarkötőit, és ékszereit.


3termék 13

Macskaszem ásvány karkötő

3 350 Ft