Kérdésed van? Írj nekünk bizalommal! [info@csillaggyongy.hu]

Labradorit

A Vizöntő csillagjegy ásványai - Labradorit

Labradorit ásvány hatása

A labradorit a szilikátok osztályába tartozó földpátásvány. Alapszíne szürke, melyen lehetnek fehér, lilás, kékes csíkok. Különleges tulajdonsága az ún. labradorizálás, ami a kőben lévő ikerlemezeken megtörő fény által okozott kékes, lilás, sárgás, zöldes színjáték. Ez a különleges színjáték a kőben lévő hematit, magnetit zárványoknak is köszönhető. Egyedi tulajdonságai miatt keresett és egyedülálló kő, melyet szobrok, műtárgyak és ékszerek készítéséhez szoktak felhasználni.

 

Név eredete

 

Elnevezése a Kanadában található Labrador-félsziget nevéből ered, ahol az ásványt először 1770-ben találták meg. A legszínesebb labradoritok Finnországból származnak, melyeket spektrolitnak neveztek el. Kémiai neve: Nátrium-kalcium-alumínium szilikát.

 

Előfordulása

 

A legismertebb és legértékesebb lelőhelyei Finnországban találhatók, de jelentős mennyiségben fordul elő Kanadában, Norvégiában és Oroszország területén is.

 

A labradorit ásványnak tulajdonított pszichológiai, érzelmi gyógyhatás

 

A labradorit színpompás szívárványjátéka az álomvilág illúzióját keltik, de tulajdonképpen valóság megtestesítője: a mindennapok színes valóságát tükrözi. Ebben a színvilágban saját bensőd sokszínűségét is felfedezheted, eszedbe juttatva életed eddigi történéseid. Ezáltal lehetőséged nyílik érzelmi blokkjaid feloldására. A labradorit segít fellebbenteni a fátylat a valóság előtt, ezáltal megszüntetni az illúziókat.

Életünk során számos nehéz időszakot élünk át, minden bukás mély nyomot hagy bennünk. Viszont minden bukásunk helyén egy gyönyörű virág kezd el növekedni, hisz minden kudarcunkból tanulhatunk, s szükségesek ehhez az élet értékes dolgainak megtalálásához. Ha ezek után felismered a valóságot, a csalódások tanításait az élettapasztalatod örök részévé teszed, egy új életszakasz kezdődik az életedben, melyben olyan célokat tűzhetünk, melyek egyrészt a testi-lelki-szellemi egyensúlyodat szolgálják, másrészt megvalósításukban a labradorit igazi segítőd lesz.

 Labradorit ásványékszerek

Az alábbi lista alapján megtekintheted webáruházunk labradorit ásványkarkötőit, és ékszereit.


11termék 111

Norvég labradorit ásvány karkötő

3 400 Ft

Labradorit ásvány karkötő

4 550 Ft

7 csakra norvég labradorit karkötő

4 100 Ft