Kérdésed van? Írj nekünk bizalommal! [info@csillaggyongy.hu]

Kövült fa

A Szűz csillagjegy ásványai - Kövült fa

 

Megkövesedett fa

 

A kövült fa, vagy más néven fakő vagy kovásodott fa olyan növényi maradvány, ami konzerváltan tartalmazza a hosszú évezredekkel ezelőtt elpusztult fák törzsét, ágait, gyökereit az azokat átitató különböző ásványi anyagok (jáspis, kalcedon, opál, pirit) által. Az átalakulás során a növényi részek rothadása csak részben, vagy alig következett be, miközben azokat a különféle ásványi anyagok úgy ittaták át, mint a víz a szivacsot, megőrízve így a fa erezetét, az évgyűrűket, a betegségek nyomait.

A megkövült erdőknek a világ több pontján létezik lelőhelye, ezek közül a legjobb minőségű leletek Arizona (USA), Madagaszkár és Brazilía területéről származnak. Magyarorszgáon Gyöngyösön és Ipolytarnócon találtak fakövet, lelőhelyük védett terület.

A megkövesedett fa olyan kő, amelyet spirituális tulajdonságai miatt tisztelnek. Gyakran használják meditációs és relaxációs eszközként, és segíthet megtalálni a kapcsolatot a természettel is. A kövült fa az átalakulás köve is. Támogatást nyújthat a változások elfogadásában, bátorságot és erőt adva a viszontagságokkal szemben, így támaszt nyújthat félelmeink, nehézséeink feloldásában is.


1termék 11

Kövült fa karkötő lótusz medállal

4 150 Ft