Kérdésed van? Írj nekünk bizalommal! [info@csillaggyongy.hu]

Howlit

Az Ikrek csillagjegy ásványai - Howlit

Howlit hatása


A howlit kalcium-magnézium-karbonát tartalmú, tömör mikrokristályos halmazokban előforduló, nem átlátszó szilikát ásvány. Könnyen felismerhető, hisz színezete piszkosfehér, elefántcsont színű legtöbbször barna vagy fekete erezettel tarkítva. Magas porozítása miatt kiválóan festhető, s ha a színező anyag zöldeskék, akkor az ilyen színű howlitot nevezzük türkinitnek. Emellett dísztárgyak, ékszerek készítésekor használják fel.


Név eredete


Elnevezése Henry How kanadai geológus, kémikus nevéből ered, aki elsőként fedezte fel egy különleges szép és egyedi ásványt. Szokták megnezitnek is nevezni, ami viszont tévedés, hisz bár a howlit és a magnezit külsőleg rendkívüli hasonlóságot mutathat, kémiai összetételükben lényeges a különbség: előbbiben magas a kalciumtartalom, utóbbiban pedig a magnézium mennyisége jelentős, ahogy azt a kő neve is tükrözi.


Előfordulása


A howlit legtöbbször magmás és üledékes kőzetekben fordul elő más ásványok (például kalcit, kősó, anhidrit). Legfőbb lelőhelyei: Brazília, USA, Kanada, Mexikó, Németország


A howlit ásványnak tulajdonított pszichológiai, érzelmi gyógyhatás


A howlit gyógyhatásai közül legtöbbször a nyugtató hatását emelik ki. Olyan kő tehát, mely segít oldani a feszültséget, az érzelmek zavaros tengerének hullámait csillapítja, ezáltal életünk hajója egy csendesebb, kiszámíthatóbb óceánon folytathatja kalandokkal és fordulatokkal teli életét. Támogatást nyújthat kiélezett helyzetekben, hogy megőrizzük hidegvérünket, megfékezzük kitörni készülő haragunkat, így ezáltal elősegítheti a döntéshozatalt, a lehetőségek közül egynek a kiválasztását.

Spirituális körökben lazító hatása miatt meditációhoz ajánlott kő. Arra biztat ez a kő, hogy vegyük kezünkbe életünk irányítását azzal, hogy erősíti a koncentrációt, s figyelmünket félelemeikre, kellemetlen élményeinkre, megoldandó problémáinkra irányítja, hogy azokat feldolgozva magunk mögött hagyhassuk. Nyugtalan, álmatlan éjszakákon is segítségünkre lehet ez a kő, ha a párnánk alá rakjuk.Howlit ásványékszerek

Az alábbi lista alapján megtekintheted webáruházunk howlit ásványkarkötőit, és ékszereit.


25termék
ÚJ

Hematit, howlit és szürke képjáspis (kalcit) karkötő

4 000 Ft

Howlit és "szürke képjáspis" (kalcit) karkötő

3 900 Ft

Howlit ásvány karkötő

3 650 Ft

7 csakra howlit karkötő

4 100 Ft

Matt ónix karkötő howlittal és fazettált hematittal

4 000 Ft

Matt szodalit karkötő howlittal

4 000 Ft

Howlit ásvány karkötő szodalittal

3 950 Ft

Howlit karkötő hematittal és howlit szív medállal

4 150 Ft

Howlit karkötő dumortierittel és oroszlán gyönggyel

4 200 Ft

Rodonit-tulit howlittal és fém gyönggyel

4 350 Ft