Kérdésed van? Írj nekünk bizalommal! [info@csillaggyongy.hu]

Foszforsziderit

A Szűz csillagjegy ásványai - Foszfosziderit

A foszfosziderit a foszfátok, arzenátok és vanadátok ásványi osztályához tartozik, a foszfát kövek egyik tagja. Összetétele alapján vízmentes vas-foszfát. Színe változatos, lehet barackvirágszínű, vöröseslila, lila, bíbor, sárgás narancssárga, sötétkék, barnás sárga, mohazöld vagy majdnem színtelen.  Kereskedelmi ára alapján a drágább ásványok kategóriájába tartozik. Leginkább ékszerekben találkozhatunk ezzel az ásvánnyal.

 

Név eredete

 

Elnevezése utal az összetételére is: a foszfosziderit szót a a foszfát (phosphate) és a görög vas (sziderosz) szavak kombinációjából keletkezett.

 

 

Előfordulása

 

Nagyon ritka ásványról van szó, ennek ellenére a több országban, a világ minden táján megtalálható. Magyarországon kisebb mennyiségű halmazait Miskolc mellett is felfedezték. Legfőbb lelőhelyei Peruban, Braziliában, Franciaországban, Németországban valamint Csehországban lelhetők fel.  Kagylóhéjak, csontok után is keletkezhet, de lehet talajalkotó, illetve gránittelepek alkotóeleme is lehet.

A foszfosziderit ásványnak tulajdonított pszichológiai, érzelmi gyógyhatás

A foszfosziderit az élő szervezetre gyakorolt hatása még kevésbé ismert, de azt tartják róla, hogy „gyógyító erő” van benne, épp ezért a „ remény és a gyógyulás” kővének is nevezik. Segítséget nyújthat alvásproblémák megszűntetésében, a nyugtalanság mérséklésében. Aki ezt az ásványt viseli, az megtapasztalhatja a következőket: kiegyensúlyozottabb életvitel, mérsékeltebb haragtartás, remény és béke érzete.Foszfosziderit ásványékszerek

Az alábbi lista alapján megtekintheted webáruházunk foszfosziderit ásványkarkötőit, és ékszereit.


5termék 15