Kérdésed van? Írj nekünk bizalommal! [info@csillaggyongy.hu]

Fluorit

A Vizöntő csillagjegy ásványai - Fluorit

 

Fluorit hatása

A fluorit a halogenid ásványok csoportjába tartozó, a világ szinte minden részén fellelhető, s az egyik legszínesebb ásványfaj. Színe alapesetben színtelen, de sokszor zárványok, szennyező anyagokkal együtt kerül napvilágra, melyek legtöbbször zöldes, sárgás, néha kékes árnyalatot adnak neki. Vannak olyan fluorit darabok, melyek vegyes szivárvány színűek. Jellemző tulajdonsága, hogy ultraibolya fény hatására fluoreszkál. Ezt a tulajdonságát a fluorról nevezték el. Manapság ékszerek alkotóelemeiként, valamint dekorációs diszitőkőként találkozhatunk vele, de felhasználják a távcsövek optikai lencse gyártására, valamint a vegyiparban fluor előállítására is. 2018-ban az év ásványa volt.

Név eredete

 

A fluorit elnevezése a latin fluere szóból ered, aminek jelentése: áramlás. Régebbi időszakból származó neve is erre utal: folypát. Régóta használják a kohászatban a fémek kohósításánál olvadáspont csökkentésére.

Előfordulása

Magyarországon a Velencei-hegység illetve a Mátra, külföldön Oroszország, Kína, USA, Olaszország a legjelentősebb lelőhelyei.

A fluorit ásványnak tulajdonított pszichológiai, érzelmi gyógyhatás

A fluorit az a kő, aminek egyik legfontosabb neki tulajdonított hatása a pszichikai védelem. Segít összerendezni a káoszban a rendezetlen dolgokat, megfelelő sorrendbe rakni és értelmezni az információkat. Támogatja a különböző forrásból származó adatok, tények közti összefüggések meglátását, épp ezért tanulást támogató kristályként is ismert. Érzelmi szinten stabilizáló hatása van, rámutatva arra, hogy hogyan befolyásolják gondolataink minősége és érzéseink szervezetünk működését.

Erősíti az önbizalmat, növeli a magabiztosságot, elősegítve az önkifejezésünk hatékonyságába vetett hit megemelkedését.  Az értelem kövének is mondhatnánk, hiszen bekapcsolja mindkét agyféltekét, a működésüket összhangba hozza, így kiszélesíti a tudatot, feloldja a szorongásokat, fokozza az értelmet.

 Fluorit ásványékszerek

Az alábbi lista alapján megtekintheted webáruházunk fluorit ásványkarkötőit, és ékszereit.


1termék 11