Kérdésed van? Írj nekünk bizalommal! [info@csillaggyongy.hu]

Akvamarin

A Bika csillagjegy ásványai - Akvamarin

Akvamarin

Az akvamarin egyenetlen, kagylós törésű, rosszul hasadó kristály, világoskék berillium agyagsziklát. Színe a világostól a sötét kékeszöldig terjed. Az ásvány színadó anyaga a vas.

Régebben a tengerzöld színű változata volt elterjedt, ma a kék színű változatai a legnépszerűbbek.  Az egyik legdrágább ásvány, minél átlátszóbb, annál értékesebbnek tartják. A leggyengébb minőségű akvamarin a berill.

Összetétele alapján rokonságban van a smaragddal, mely a vason kívül krómot és vanádiumot is tartalmaz.

 

Név eredete

 

Az akvamarin szó neve a latin aqua (víz) és mare (tenger) szavakból ered, ami magyarul tengervízet jelent.  Neve utalás is arra, hogy olyan a színe mint a tengernek.  Egy régi történet szerint a sellők tenger alján lévő házaikban őrzött ládáiból származik. Az akvamarin nevet már az ókorban is használták, így például a különböző népek ókori hajósai fulladás ellen védő szerencsekőként hordták magukkal. A rómaiak a tisztaságát úgy állapították meg, hogy tengervízbe merítették, s csak azokat az ásványdarabokat tekintették értékesnek, amelyek a tengervízben jól merültek, azaz merülés után szabad szemmel már alig voltak láthatók.

Előfordulása

 

Sokáig Madagaszkár volt a legnagyobb lelőhelyei, de mára az itt található források kimerülőben vannak,  és veszítettek a jelentőségükből.  Manapság a legfontosabb lelőhelyei Brazíliában, Oroszországban, Pakisztánban, Namíbiában, és Zambiában találhatók.

 

Az akvamarin ásványnak tulajdonított pszichológiai, érzelmi gyógyhatás

 

Az akvamarinról azt tartják, hogy a féldrágakövek között a boldogság, merészség és a remény köve.  Kék színével nyugtató hatást sugároz, erősíti a harmóniát, magabiztosságot. Jótékony hatással van a kapcsolatok erősítésére az egymás iránti bizalom elmélyítése által, valamint az elme megnyugtatásában is. Enyhíti a félelmet, szorongást, a nyomasztó érzelmi gátakat, elősegítve a felelősségvállalást önmagunkért, aminek eredményeképpen személyiségünk erősebbé, magabiztosabbá és dinamikusabbá válhat. Oldja a kommunikációs és lelki blokkokat, ezáltal megszűnteti az önkifejezés, a döntésképtelenség érzelmi akadályait.

 Akvamarin ásványékszerek

Az alábbi lista alapján megtekintheted webáruházunk akvamarin ásványkarkötőit, és ékszereit.


10termék 110

Szodalit karkötő akvamarinnal és Tensha gyönggyel

4 200 Ft

7 csakra lávakő karkötő

3 950 Ft

Ónix karkötő akvamarinnal és baba medállal

4 200 Ft